Billy Nordström
Billy Nordström Bild: MICHAEL ERICHSEN

Lämnade Blåvitt – klar för ny klubb

Billy Nordström, 23, byter Göteborg mot Stockholm. Vänsterbacken är klar för Brommapojkarna.
– Det blir rätt steg för mig, säger han.

ANNONS
|

Efter 13 år gick Billy Nordström och IFK Göteborg skilda vägar i slutet av november.

Nu har vänsterbacken hittat en ny klubb. Under söndagen meddelade superettan-klubben Brommapojkarna att de har plockat in Nordström.

– Billy är en spelare vi har följt under en tid. Billy är en spännande ytterback med en fin vänsterfot som har stor möjlighet att utvecklas hos oss i vårt sätt att spela, säger manager Roberth Björknesjö till klubbens hemsida.

Kontraktet är skrivet över två år. Nordström ser fram emot att köra igång med sin nya klubb.

– Jag hade snack med "Robban" (Roberth Björknesjö). Det kändes bra och som att det klaffar i hur han vill få in mig i laget och tanken på hur jag ska utvecklas. Det är dags att ta lite steg nu. Det känns som att jag har stått och stampat på samma pöl, säger han.

ANNONS

Hur ser du på att ta ett steg neråt i seriesystemet?

– Alla vill ju spela så högt upp som möjligt, men det här känns rätt för mig!

Hade du andra alternativ?

– Jag har haft alternativ, men det här blir den bästa lösningen för mig.

"Har varit kul att åka till jobbet varje dag"

Nordström flyttar upp till Stockholm strax efter nyår. Försäsongen drar igång runt den 7 januari.

– Målsättningen för laget 2019 tror jag är att ta steget upp direkt, att vara med och konkurrera i toppen. Personligen vill jag få mina minuter, få kontinuerlig speltid. Det prio ett för mig. Med det är jag rätt säker på att jag kommer fortsätta ta steg, säger han.

Har det varit frustrerande att "stå och stampa på samma pöl"?

– Jag har aldrig blivit ordinarie på det sättet, det är ju frustrerande på fotbollsplanen. Samtidigt har det ändå varit inspirerande att ha fått vara med det laget. Det har varit kul att åka till jobbet varje dag.

– När jag flyttar upp nu kommer jag inte få samma trygghet som hemma, även om tjejen följer med. Det blir rätt steg för mig!

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS