Kyle Walker har hamnat i blåsväder efter att han uppges ha festat med prostituerade
Kyle Walker har hamnat i blåsväder efter att han uppges ha festat med prostituerade Bild: LEE SMITH

Kyle Walker uppges ha festat med prostituerade

En rejäl skandal kan har uppdagats. Manchester City utreder nu stjärnan Kyle Walker efter att han uppges ha festat med två prostituerade, det skriver bland annat The Guardian.

ANNONS
|

Uppgifterna kommer ursprungligen från den engelska tabloiden The Sun. Rapporterna gör gällande att Kyle Walker, under utegångsförbudet i Storbritannien, ska ha betalat två kvinnor för att komma hem till honom och hans kompis.

Manchester City har nu valt att kommentera anklagelserna i ett pressmeddelande. Det skriver flera engelska medier, bland annat ansedda The Guardian.

"Manchester City är medvetna om storyn i en tabloid gällande Kyle Walkers privatliv i samband med att han ska ha brutit mot Storbritanniens utegångsförbud och reglerna gällande social distansering."

Klubben meddelar även att man kommer att agera genom en intern utredning:

"Fotbollsspelare är globala förebilder. Våra medarbetare och spelare har jobbat för att hjälpa NHS (Nationella sjukvårdssystemet) och andra viktiga nyckelpersoner i kampen mot covid-19 på alla sätt vi kan. Kyles agerande har direkt stridit mot det jobbet. Vi är besvikna över att höra anklagelserna och kommer att inleda en intern utredning", skriver man i sitt uttalande.

ANNONS

Har bett om ursäkt

Kyle Walker ska även ha gått ut med en offentlig ursäkt.

"Jag vill ta tillfället i akt att gå ut med en offentlig ursäkt med anledning av valen jag gjorde förra veckan. Jag förstår att min position som professionell fotbollsspelare innebär ansvar i form av att vara en förebild. Därmed vill jag be om ursäkt till min familj, mina vänner, laget, fansen och samhället för att jag gjorde dem besvikna", ska han sagt enligt The Sun.

Kyle Walker har spelat i Manchester City sedan 2017 då han anslöt från Tottenham för en rekordsumma. Han har även spelat 48 landskamper för England.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS