Kortkalas när Gais kryssade

Karl Bohm gav Gais en drömstart – men Grönsvart tappade övertaget och fick nöja sig med 1–1 i en tuff och irriterad drabbning som bjöd på tio gula och ett rött kort.

|

Tillbaka på Gamla Ullevi för första gången sedan sommaruppehållet var det ett inspirerat och aggressivt Gais som kom ut till match mot Brage i den fuktiga och svala Göteborgskvällen.

Och det dröjde inte länge innan det blev nätrassel.

Efter en misslyckad Brage-hörna kunde hemmalaget ställa om snabbt. Edin Hamidovic fick efter en lång rush iväg ett avslut, trots att han var ordentligt störd av jagande Brage-spelare. Peter Rosendal i gästernas bur hann ner och parera, men inte bättre än att Karl Bohm kunde raka in bollen i öppet mål i den sjätte minuten.

Drömstart i hemmadebuten för den tidigare Häcken- och Blåvitt-spelaren.

Så mycket mer än det att glädjas åt i den första halvleken blev det dock inte för vare sig Bohm eller Gais.

Bosko Orovics manskap tappade initiativet och det var inte ologiskt att Marcus Astvald i den 26:e minuten kunde dunka in kvitteringen. Hemmaspelarna vinkade frenetiskt på offside – men domarteamet friade.

Irriterad stämning mellan lagen

Utöver de båda fullträffarna bjöd matchens första 45 minuter inte på särskilt många chanser. I stället handlade det mesta om tuffa närkamper, ett par fula tilltag och irriterad stämning. Och innan röken lagt sig efter den första halvlekens batalj hade domare Adam Ladebäck halat upp sex gula kort.

BETYG: Så bra var Gaisspelarna mot Brage

I den andra halvleken fortsatte känslorna att svalla – både hos aktörerna på plan och vid sidan av. Men mellan de många avblåsningarna, heta diskussionerna och tuffa närkamperna spelades det en del boll också.

Brage inledde bäst efter paus och det var inte långt ifrån att bortalaget knoppade in ett ledningsmål på hörna.