Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Bild: MICHAEL ERICHSEN

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Kortkalas när Gais kryssade

  Karl Bohm gav Gais en drömstart – men Grönsvart tappade övertaget och fick nöja sig med 1–1 i en tuff och irriterad drabbning som bjöd på tio gula och ett rött kort.

  Tillbaka på Gamla Ullevi för första gången sedan sommaruppehållet var det ett inspirerat och aggressivt Gais som kom ut till match mot Brage i den fuktiga och svala Göteborgskvällen.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Och det dröjde inte länge innan det blev nätrassel.

  Efter en misslyckad Brage-hörna kunde hemmalaget ställa om snabbt. Edin Hamidovic fick efter en lång rush iväg ett avslut, trots att han var ordentligt störd av jagande Brage-spelare. Peter Rosendal i gästernas bur hann ner och parera, men inte bättre än att Karl Bohm kunde raka in bollen i öppet mål i den sjätte minuten.

  Drömstart i hemmadebuten för den tidigare Häcken- och Blåvitt-spelaren.

  Så mycket mer än det att glädjas åt i den första halvleken blev det dock inte för vare sig Bohm eller Gais.

  Bosko Orovics manskap tappade initiativet och det var inte ologiskt att Marcus Astvald i den 26:e minuten kunde dunka in kvitteringen. Hemmaspelarna vinkade frenetiskt på offside – men domarteamet friade.

  Irriterad stämning mellan lagen

  Utöver de båda fullträffarna bjöd matchens första 45 minuter inte på särskilt många chanser. I stället handlade det mesta om tuffa närkamper, ett par fula tilltag och irriterad stämning. Och innan röken lagt sig efter den första halvlekens batalj hade domare Adam Ladebäck halat upp sex gula kort.

  BETYG: Så bra var Gaisspelarna mot Brage

  I den andra halvleken fortsatte känslorna att svalla – både hos aktörerna på plan och vid sidan av. Men mellan de många avblåsningarna, heta diskussionerna och tuffa närkamperna spelades det en del boll också.

  Brage inledde bäst efter paus och det var inte långt ifrån att bortalaget knoppade in ett ledningsmål på hörna.

  Janevski utvisad

  Sakta men säkert tippade dock initiativet mer över åt de grönsvarta.

  Bosko Orovic, som redan innan paus hade tvingats till ett byte när Dusan Djuric ersatte Marcus Bergholtz (skadekänning), kastade in både Jesper Westermark och Calle Wede för att jaga tre poäng.

  Och även om Gais tryckte på under slutminuterna uteblev de där solklara chanserna. Och närmare än ett skott strax över av Edin Hamidovic kom aldrig göteborgarna.

  Den tuffa drabbningen, som bjöd på tio gula och ett rött kort, slutade 1–1.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.