"Kollade på getter med sonen när Janne ringde"

ANNONS
|

Säsongens genomgående fina målformi nederländska Heracles gjorde att Samuel Armenteros plötsligt blev högakutell för spel i Janne Anderssons landslag. Men det dröjde ett tag tills Göteborgaren fick chansen.

Vid uttagningen till VM-kvalet mot Frankrike lämnades han utanför men förbundskapten Andersson poängterade att Armenteros var "väldigt, väldigt nära" en plats i truppen.

Därför förvånades ingen när han kallades in tillsammans med Niclas Hult och Marcus Rohdéntill tisdagens landskamp mot Norge på Ullevål som ersättare när Robin Olsen, Andreas Granqvist, Mikael Lustig och Marcus Berg lämnadetruppen för att gå på semester.

–Jag var uppe på Grännaberget faktiskt och tog en runda med morsan och kollade på getter med sonen när Janne ringde. Man hörde en hel del getter i bakgrunden men jag tror inte Janne hörde, säger han till TT.

ANNONS

"Man har fått vänta"

Armenteros, som är fostrad i Azalea BK och Örgryte, har genomen något krokig väg via flertalet klubbar i Nederländerna, en kort sejour i Belgien och även en säsong Blåvitt-bekanta Qarabağ i Azerbajdzjan utvecklats till en av de allra vassaste målskyttarna i Eredivisie.Han slutade säsongenpå fjärde plats i skytteligan med 19 mål.

– Jag har varit utomlands i tio år och för svensk media är jag väl ganska ny. I Holland ser man mig varje helg, säger Armenteros, som flyttade till Heerenveen som ungdomsproffs vid 16 års ålder.

"En hel del skrikande"

Frågan är om det finns ett mer tacksamt läge att komma in i ett svenskt landslag än efter en seger som den mot Frankrike i fredags? Helt klart är det så att Armenteros, som följde matchen hemma i soffan, kommer till grupp där stämningen är på topp.

– Det var en hel del skrikande, jag vaknade upp ganska hes. Vilket avslut på matchen, otroligt kul. Man märker att moralen är på topp. Hellre att man kommer inså än efter en förlust, säger han till Fotbollskanalen.

Som den målskytt han är så är siktet inför matchen mot Norge solklar.

–Jag har varit väldigt effektiv med mina skott och hoppas sätta dit en balja om jag får chansen. Jag är en vinnarskalle och har gjort det väldigt bra i år. Det är därför jag är inkallad, säger han till TT.

ANNONS
ANNONS