Klopp pekas ut som ny tränare i Bayern: "Han är redo"

Carlo Ancelotti har fått sparken av Bayern München. Då tycker tidigare landslagsbacken Christoph Metzelder att Liverpools Jürgen Klopp ska ta över. – Han är redo, säger han till Sky Sports.

ANNONS
|

Efter förlusten i Champions League med 0–3 mot PSG fick Bayern Münchens ledning nog och sparkade den italienske tränarikonen Carlo Ancelotti.

– Prestationerna under inledningen av säsongen har inte varit vad vi förväntat oss. Matchen i Paris visade att vi var tvungna att agera, sa klubbens vd Karl-Heinz Rummenigge tidigare.

Sedan dess har spekulationerna om vem som ska ta över den tyska storklubben gått varma. Bland namnen som har nämnts finns Dortmunds Thomas Tuchel och Hoffenheims Julian Nagelsman.

Men om man ska tro den tidigare landslagsbacken för Tyskland, Christoph Metzelder, så är Liverpools, Jürgen Klopp mannen som borde ta över Bayern München.

ANNONS

– Han är redo om du frågar mig. Han är en topptränare och skulle hantera de komplexa maktförhållandena i klubben alldeles utmärkt, säger Metzelder till tyska Sky Sports.

Efter en svag inledning av säsongen ligger Bayern München femma i Bundesliga, fem poäng efter Dortmund som leder.

ANNONS