Klart: Zlatan lämnar PSG

Zlatan Ibrahimovic lämnar PSG. Han bekräftar själv nyheten via sin app. "Min sista match på Parc des Princes i morgon. Jag kom som en kung, lämnade som en legend", skriver Zlatan.

ANNONS
|

Zlatan Ibrahimovic lämnar Paris Saint-Germain. Han avslöjade själv via sin app att matchen mot Nantes blir hans sista på Parc des Princes:

"Min sista match på Parc des Princes i morgon. Jag kom som en kung, lämnade som en legend".

En stund senare gick även klubben ut med nyheten att Zlatan lämnar.

"Klubben och spelare har gemensamt kommit överens om att inte förnya kontraktet"skriver man och fortsätter:

"PSG är förevigt djupt tacksamma för Zlatans fyra fantastiska år"

Zlatan själv berättar för klubbens hemsida om sina känslor.

–Jag är väldigt stolt över de senaste fyra åren. Jag har älskar varje dag jag tillbringat här. PSG har blivit en storklubb i världen och jag har haft en nyckelroll i att föra utvecklingen framåt. Nu är rätt tid för mig att gå en annan väg, säger Ibrahimovic.

ANNONS

–Jag vill tacka mina lagkamrater, tränarstaben och alla personer i klubben. My hjärta är med supportrarna som har varit fantastiska sedan första dagen jag kom hit. De är de bästa fansen i Frankrike.

Anfallsstjärnan utlovar även att han kommer tillbaka till klubben.

–Det här är inte ett farväl utan bara ett ”på återseende”. Jag kom som en kung, jag lämnar som en legend men jag kommer tillbaka, säger han.

Zlatan kom till klubben från Milan sommaren 2012. Under sina fyra säsonger har han vunnit elva titlar, varav fyra ligatitlar. Nästa lördag har han även chans att vinna sin tolfte titel när PSG spelar cupfinal mot Olympique Marseille.

Zlatan Ibrahimovic har dessutom vunnit skytteligan två gånger och kommer att ta sin tredje skytteligatitel när Ligue 1 spelar sin sista omgång under lördag. Med en match kvar att spela står Zlatan på 36 mål, tvåan Alexandre Lacazette har gjort 21.

Läs mer: Zlatan Ibrahimovic har gjort fler ligamål än sin ålder

Under sin karriär har 34-åringen utöver PSG hunnit representera Malmö FF, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona och Milan.

Var Zlatan tar vägen är fortfarande oklart. Tidigare under dagen kom uppgifter som pekar på att anfallarens nästa klubb finns i USA.

Läs mer:Uppgifter: Detta blir Zlatans nya klubb

ANNONS

Här är PSG:s hyllningsvideo till Zlatan:
ANNONS