Johan Hammar stannar i Häcken till och med 2021.
Johan Hammar stannar i Häcken till och med 2021. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Klart: Mittbacken förlänger med Häcken

Johan Hammar, 24, förlänger med Häcken. Ett självklart beslut.
– Jag funderade på om det här är det bästa för mig just nu och det är det, absolut, säger han.

ANNONS
|

Redan i tisdags kunde GP berätta att Johan Hammar var nära att förlänga med Häcken.

Nu är allt klart.

På sin hemsida meddelar Häcken att Hammar blir klubben trogen till och med 2021, den där treårsoptionen som skrevs in i kontraktet när han anlände inför säsongen har därmed trätt i kraft.

– Allt var redan klart med det nya kontraktet. Det var bara att förlänga helt enkelt. Allt blev klart i går (onsdag), säger Hammar.

Sportchef Sonny Karlsson till klubbens hemsida:

– Vi trivs med varandra och vi tror på Johans potential att bli en riktigt bra allsvensk mittback. Han har redan visat att det är möjligt.

ANNONS

Hammar har startat tio allsvenska matcher under säsongen. Fler än vad han trodde.

– Det har varit ett bra år. Sedan har jag fått mersmak, jag vill spela ännu mer!

Var det självklart att förlänga med Häcken?

– Vi snackade lite om det i somras. Jag funderade på om det här är det bästa för mig just nu och det är det, absolut. Jag utvecklas här och trivs bra med gruppen. Det känns riktigt bra att allt är klart.

"Nu är det fullt fokus på Häcken"

Till 2019 kommer han, som det ser ut i dagsläget, konkurrera med Juhani Ojala, Rasmus Lindgren och Joona Toivio. Det är mittbackarna som har kontrakt.

– Det är många bra. Det är bra för klubben. För mig är det bara att vara ännu bättre. Jag känner redan att jag har visat att jag håller en bra nivå. Det är bara att fortsätta utvecklas och spela bra, säger han.

Triggas du av konkurrensen?

– Undermedvetet håller man sig alltid på tå. Det är bra.

Fanns det intresse från någon annan klubb än Häcken?

– Det kan jag inte kommentera. Nu är det fullt fokus på Häcken.

Vad ser du i framtiden?

– Jag vill knipa åt mig en startplats så fort det går. Och försöka göra så att vi kan ta oss till Europa igen. Att fortsätta utveckla både mig själv och klubben.

ANNONS

På söndag ställs Häcken mot Malmö FF. En klubb Johan Hammar har tillhört tidigare under karriären.

– Det blir kul! Och det är klart att det är speciellt att möta Malmö, det vet alla som känner mig. Nu är det ännu mer speciellt eftersom vi har en chans att gå förbi dem i tabellen. Det är en bra chans för oss att visa vad vi kan, säger Hammar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS