KLART: Gais värvar allsvensk målvakt

Ordinarie i allsvenskan under årets säsong. Nu är Jönköping Södras tidigare burväktare Damir Mehic, 29, klar för Gais. – Det känns helt fantastiskt, jag längtar till januari så vi får sätta igång, säger han till GP.

ANNONS
|

Sedan superettan avslutades har det för Gais del mest handlat om spelare som har lämnat klubben.Men de senaste dagarna har det också börjat hända saker åt andra hållet. Tidigare i veckan presenterades mittfältaren Andreas Peterson, 24, som hämtats in från Lavanger i den norska andradivisionen, och nu står det klart att Gais också har landat ett meriterat målvaktsförvärv i Jönköping Södras Damir Mehic, som tidigare också har spelat för BK Häcken och Gunnilse.

– Det känns befriande att det äntligen är helt klart, säger han till GP.

29-åringen spelade den gångna säsongen 27 matcher för smålänningarna i allsvenskan. Men då Mehic satt på ett utgående kontrakt, som han och J-Södra valde att inte förlänga, var han fri att söka sig en ny klubb. Till slut föll valet på Gais.

ANNONS

– Jag visste vad jag ville hela tiden, säger Mehic.

Varför blev det just Gais då?

–Jag är från Göteborg, jag känner till Gais storlek. Bra arena, mycket supportrar, en klubb på uppgång. Det känns som att vi kan gå upp till allsvenskan, det kändes rätt direkt när jag pratade med Benjamin. Och att få flytta hem till Göteborg också.

Hur tänker du kring att gå från ordinarie i allsvenskan till att kliva ned en division?

–Ingenting, jag är bara jättesugen på att komma hit och komma igång, visa vad jag går för.

– Det finns inga hard feelings med Jönköping. vi hade ett bra snack och det kändes rätt för mig att gå vidare.

Tränare Benjamin Westman är minst sagt belåten över att ha fått klart ytterligare en pusselbit i sitt lagbygge.

– En klockren värvning från flera olika perspektiv. Duktiga målvakter som är Göteborgsbördiga är alltid intressant. Och sedan med tanke på det som Damir har presterat i Jönköping, vilket är ett jättebra facit, så är vi otroligt nöjda med att ha fått klart det här.

Och tränaren menar att det är en burväktare med flera viktiga egenskaper som Gais får in i laget.

– En jämn målvakt, bra i luften och bra med fötterna. Lugn och sansad. Och när jag för några veckor sedan satt ned med Damir fick jag också ett väldigt gott intryck av människan, och det är något jag inför nästa år känner blir väldigt viktigt, att vi får in rätt människor. Allt från ledarstab till sista utposten i målet.

ANNONS

Värvningen väcker samtidigt frågor kring hur framtiden ser ut i klubben för Tommi Vaiho, som de senaste säsongerna varit Gais förstaval mellan stolparna, och lovande talangen Jesper Johansson.

– Jag har pratat med både Tommi och Jesper om att vi har värvat en nu målvakt. När det gäller Jesper så ska vi göra allt för att han ska komma till en klubb där han får stå alla matcher, det behöver han. Vi har för avsikt att låna ut honom. När det gäller Tommi så har han fått ett kontraktsförslag som han ska ta ställning till, säger Westman.

Nyförvärvet om konkurrenssituationen:

– Jag är medveten om att de har duktiga målvakter. Jag har alltid varit i en miljö där det har varit stor konkurrens, det är inget konstigt. Det är så det ska vara.

Damir Mehic har skrivit på ett tvåårskontrakt. Vill Gais förlänga finns det option på ytterligare ett år.

ANNONS