Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: MATHIAS BERGELD

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Klart: Christen Press lämnar Göteborg FC

Under måndagen byttes Christen Press till Utah i NWSL vilket öppnade för att hon lämnar Göteborg FC efter en framgångsrik vår i klubben. Nu bekräftar GFC att Press återvänder till USA redan i veckan.

Christen Press kom tillbaka till Göteborg FC på ett kontrakt skrivet fram till 7 juli. Nu är det klart att det inte blir någon förlängning i klubben och att hon lämnar Göteborg redan under onsdagen. Rättigheterna till hennes byttes under måndagen i ett tre-klubbs-byte i NWSL till Utah Royals, dit hon nu ansluter.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Under tisdagseftermiddagen var övergången ännu inte klar och sportchef Lasse Svensson sa då till GP att de inte gett Press något konkret kontraktsförslag.

Enligt klubben har bland andra GFC, Utah Royal, Press agent och Press själv suttit i samtal de senaste dagarna. Under tisdagskvällen var parterna överens, innan det amerikanska transferfönstret stängde vid midnatt mellan tisdag och onsdag. Press säljs innan kontraktet löpt ut och lämnar GFC och blir omgående tillgänglig för spel i USA.

– Vi har nått en överenskommelse som vi är nöjda med, som Christen själv är nöjd med och som hennes nya klubb i USA är nöjd med, säger Peter Bronsman, ordförande i Kopparbergs/Göteborg FC i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det här är en övergång som sker i samförstånd mellan alla inblandade parter. Vi är nöjda, vi har gjort en ekonomisk bra överenskommelse.

Sportchef Lasse Svensson:

– Vi vill tacka Christen för att hon gett allt för oss under de månader som varit, hon är professionell i allt hon gör och jag är övertygad om att hon kommer att lyckas i sin nya klubb.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.