Kjartansson sänkte Häcken med ett hattrick

Åtta raka matcher utan förlust mot MFF. Men på söndagen sprack sviten. Vidar Öhnr Kjartansson sänkte Hisingslaget med ett hattrick.

ANNONS
|

BK Häcken kom till Malmö med en svit på åtta raka matcher utan förlust mot MFF. Dessutom hade laget gått av planen som vinnare vid de tre senaste besöken på Swedbank Stadion. Men att Peter Gerhardssons gäng skulle hålla den imponerande sviten intakt, och ta ytterligare en seger i Malmö, var aldrig nära.

Efter en avvaktande inledning kunde skåningarna ta ett ordentligt grepp om matchen. Och samtidigt som Häcken hade svårt att hänga med i försvarsspelet var man uddlöst i framåt.

– Jag är väldigt besviken på vårt anfallsspel i första halvlek. Det var alldeles för dåligt. Ska man ha en chans mot Malmö måste omställningsspelet stämma och det gjorde det inte i första, säger Häckens tränare Peter Gerhardsson.

ANNONS

I den 34:e minuten kunde hemmalaget, efter intensiv press, spräcka Peter Abrahamssons nolla. Magnus Eikrem slog en hörna från vänster som Vidar Öhrn Kjartansson nådde högst på och nickade in 1-0. Islänningens första allsvenska mål. Och det skulle komma mer från anfallaren. Fyra minuter senare var det dags igen. Än en gång på hörna. Oscar Lewicki skarvade vidare Magnus Eikrems inspel och på bortre stolpen dök Kjartansson upp och rakade in sitt andra mål.

– De får två riktigt billiga mål. Det är för dåligt av oss på hörnorna, säger Häckens mittback, Emil Wahlström.

Peter Gerhardsson:

– Vi släppte in ett mål på hörna i fjol, och inför den här matchen hade vi inte släppt in något i år. Vi brukar vara starka på fasta situationer, men det var två individuella misstag.

Och de fasta situationerna var verkligen inte Häckens lycka i matchen. I mitten av andra halvlek fick Häcken en frispark på offensiv planhalva - men det skulle sluta i ytterligare ett Malmö-mål. MFF fick undan bollen och ställde om sylvasst. Magnus Eikrem skickade in ett inspel och i straffområdet fanns Vidar Öhrn Kjartansson än en gång. 3-0 och ridå för de gulsvarta.

ANNONS

– I andra halvlek spelade vi betydligt bättre, men när vi var på gång så kom deras 3-0-mål, tungt, säger Peter Gerhardsson.

I slutminuterna hettade det till när inbytte Markus Rosenberg hamnade i en tuff duell med Emil Wahlström. Domaren tvekade inte utan visade rött kort för MFF-kaptenen, som såg frågande ut.

– Jag kände att jag fick en armbåge över munnen och näsan och ramlade ihop, sedan om det är rött kort eller inte, villjag inteuttala mig om, säger Emil Wahlström.

Häcken fick avsluta matchen med en man mer – men då var det redan för sent. Malmö bröt sviten - men på torsdag har Häcken chans till revansch, då cupfinal väntar för lagen.

ANNONS