Costa Rica slog Uzbekistan med 5-0 på tisdagen.
Costa Rica slog Uzbekistan med 5-0 på tisdagen.

Kim Källström trophy är igång

ANNONS
|

Det är hög nivå på spelet när de båda landsrepresentanterna möts på Kvibergs gräsplaner. De spelar i den högsta divisionen – Kim Källström trophy är inte indelat efter ålder, utan skicklighet – och Costa rica är favoriter till att ta hem hela turneringen.

– Jag hoppas att divisioneringsteamet gjort ett bra jobb så det blir jämna och roliga matcher, säger Sanna Källström, projektledare för turneringen.

Ute på planen gör Costa Rica 3–0. De har skickat sitt bästa lag och Uzbekistan har svårt att sätta emot. När matchen väl är färdigspelad har Costa Rica gått ifrån till hela 5–0.

– Det var en svår match men vi lyckades vinna. Vi fick ett bra resultat för att vi jobbar tillsammans och har tränat länge för det här. Jag tackar Gud för allt, säger Brandon Ortiz, spelare i Costa Ricas lag.

ANNONS

Costa Rica är här för att vinna, men bara att vara här är stort.

– Det är inspirerande att se så många länder och lag tillsammans. Alla ser lyckliga ut över att få vara här och spela fotboll, säger Brandon Ortiz.

Är en cup i cupen, som vänder sig till ungdomar med en funktionsnedsättning. Det är ett samarbete mellan Gothia Cup, Special Olympics Europé/Eurasia, Special Olympics Sweden och Kim Källström.

2013 kommer den tredje upplagan av Kim Källström Trophy att spelas under Gothia Cup. Totalt kommer 26 lag från tolv nationer att delta. Gruppspelet spelas på Kviberg under tisdag till torsdag. Finalerna spelas på Heden under torsdagen.

ANNONS