Kaoset i IFK fortsätter – sportchefens framtid osäker

Enligt uppgifter till GP är kritiken mot Mats Gren större än ett spelarmissnöje. Sportchefens framtid är högst osäker efter att kritiken växt internt. – Det har jag inte hört något om, säger ordföranden Frank Andersson.

ANNONS
|

Det har stormat inom IFK Göteborg ända sedan derbyförlusten mot Häcken med 0–4 på Bravida Arena. Efter den käftsmällen krävde fansen Jörgen Lennartssons avgång. – Jag förstår deras frustration, sa IFK-tränaren då. Kritiken mot Lennartsson vändes senare mot sportchefen Mats Gren som fick spelarna emot sig. Flera spelare gick anonymt ut i både GP och GT. Kritiken grundade sig i att tränare Lennartsson samt många av nyckelspelarna alla sitter på utgående kontrakt. Kritiken ska ha börjat med att flera spelare inte har fått de erbjudanden som de anser sig förtjäna. Mats Gren själv köpte kritiken kring situationen i truppen. – Det har blivit lite så. Vi sitter i en situation där vi inte har vetat åt vilket håll vi ska gå. Vi har försökt att gasa och bromsa samtidigt för att hålla truppens kvalité på en bra nivå. Vi har minskat budgeten under alla år som jag har varit här och det är inte alltid lätt att gasa och bromsa, sa Gren till GP nyligen.

ANNONS
LÄS OCKSÅ:Styrelsen lägger locket på: "Det här tar vi internt" GP kan berätta att kritiken mot Mats Gren inte har stannat vid kritik från spelarna. Enligt flera av varandra oberoende källor har kritiken spridit sig upp i styrelsen och till ordföranden Frank Andersson. Jörgen Lennartssons framtid som tränare för IFK Göteborg ska ha varit en fråga som delat Frank Andersson och styrelsen och Mats Gren. Enligt uppgifterna till GP ska Mats Grens framtid som sportchef i IFK Göteborg vara osäker då klubben med Frank Andersson i spetsen velat ha bort honom och använt spelarmissnöjet för sin fördel. Uppgifter som Frank Andersson dementerar när GP når honom. – Det har jag inte hört något om. Det är inget som har kommit upp i styrelsen, säger han.
LÄS OCKSÅ:När vågar Frank Andersson säga som det är? Du har fullt förtroende för Mats som sportchef? – Ja, det har jag. Helt och hållet. Det är det inget snack om. Uppgifterna om missnöjet mot honom internt och planerna på att byta ut honom är inget som Mats Gren känner till. – Styrelsen har stöttat mig hittills och det känns väl bra från min sida. Jag känner att jag har deras förtroende, säger han. Kritiken mot först Lennartsson och sedan Gren har kommit i en period då det stormat rejält i IFK Göteborg. Uteblivna resultat har gjort att laget tappat i toppjakten i allsvenskan tidigt in på säsongen. Efter förlust mot Djurgården i måndags ligger Blåvitt på en tiondeplats i allsvenskan – hela tio poäng bakom serieledande Malmö FF.
ANNONS