Kaos kring Atenderby – matchen ställdes in

ANNONS
|

Det går ofta hett till på läktaren i den grekiska ligan. I lördagens derby mellan Panathinaikos och Olympiakos blev det oroligt redan innan matchstart då Panathinaikos fans kom på kant med polisen.

Även på läktaren före matchen var det oroligt. Bengaler och annan pyroteknik kastades in på planen och träffade den före detta Helsingborgsspelaren, numera Olympiacos, Alfred Finnbogason när lagen värmde upp.

Två svenskar finns i de drabbade lagen. Marcus Berg i Panathinaikos och Jimmy Durmaz i Olympiakos.

Den hotfulla stämningen fick domaren Andreas Pappas att ställa in matchen.

- När vi fick gå in i omklädningsrummet igen så börjar man tänka. Vad fan är det som händer liksom? Det small ordentligt inne i arenan och så där. Då tänkte man; är det fotboll eller vad fan är det vi håller på med?, sa Jimmy Durmaz till Fotbollskanalen.

ANNONS

Grekland har vid tidigare tillfällen haft problem med läktarvåld, i en match mellan samma lag, agerade landets idrottsminister med att stoppa ligan helt.

- Det finns inga ursäkter för att gå över gränsen så att folk är rädda att gå på matcher, att folk är rädda för att ta med sina barn eller hindra dem från att gå på matcher. Rädslan för att bli skadad när du är i en arena och kollar på fotboll borde inte vara ett skäl att stanna hemma år 2015, fotboll är för alla och borde ena alla oavsett ålder, rastillhörighet, hudfärg eller tro, skriver Marcus Berg på Instagram.

ANNONS