Kandidat till årets mål i division 2

I helgen tog Sävedalen en otroligt viktig seger i jakten på division 1 – men det är inte därför mötet med IFK Malmö kommer bli ihågkommet. Det var Rasmus Tengfjords drömmål som etsade sig fast i åskådarnas minnen efter slutsignalen.
– Det var någonting jag aldrig någonsin gjort förut och aldrig kommer göra igen, säger målskytten.

ANNONS
|

Sävedalens IF ligger på en fjärdeplats i division 2 Västra Götaland, bara tre poäng till kvalplats uppåt. Under lördagen tog sig laget an tabelltvåan IFK Malmö på Malmö Stadion.

Sävedalen tog en viktigt seger med 3-1 och 2-0 målet av lagkaptenen Rasmus Tengfjord tåls att se igen.

Anfallaren tar ner bollen vid mittplan, lyfter den över sin motspelare och får till en pärla som lämnar Malmö-målvakten chanslös.

– Jag tar ner bollen på bröstet efter ett inkast. Då känner jag att jag har en gubbe i ryggen så jag lyfter den över honom. Sedan ser jag att jag inte har en enda lagkamrat med mig framför så jag klipper till och får en drömmål, säger Rasmus Tengfjord.

ANNONS

Se målet här:

Målet har gett eko både i tidningar och på sociala medier. Huvudpersonen själv är tagen av all uppmärksamhet.

– Det känns overkligt. Att få göra det i en så viktig match, när vi var tvungna att vinna gör det extra speciellt, säger han och fortsätter:

– Det har varit väldigt mycket kommentarer. Det är många som har skrivit att det är det sjukaste målet de sett. Jag hoppas att någon klubb snappar upp det.

Hoppas nå eliten

Målet är, om nu inte Sävedalen avancerar till division 1 i höst, att spela till sig ett kontrakt högre upp i seriesystemet. Rasmus Tengfjord beskriver innevarande säsong som en sista satsning på fotbollen.

– Jag är 24 och har spelat a-lagsfotboll i fem år nu. Det känns som nu eller aldrig. Ett mål kan förändra mycket, nu får vi hoppas det blir en intresseexplosion, säger han.

För Sävedalens övriga två mål i matchen stod Wilmer Melander, där det första gjordes på straff. Rasmus Tengjord och Wilmer Melander delar mer än att de blev målskyttar mot Malmö.

– Vi jobbar som fönsterputsare i hop. Det passar väldigt bra med fotbollen för man kan välja sina tider lite som man vill, säger Rasmus Tengfjord.

ANNONS

Division 2 Västra Götaland leds efter 23 omgångar av Lindome GIF och för Sävedalens IF, som är med i jakten på en kvalplats, väntar i nästa match Högaborgs BK, som slåss i botten av tabellen.

– Jag tror vi vinner våra tre sista matcher och att Halmia och Malmö som ligger framför förlorar, säger Rasmus Tengfjord.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS