Hemmasviten bruten när Öis föll

Sju raka matcher utan förlust på hemmaplan - men mot Degerfors sprack sviten för ett ineffektivt Öis. – Vi har tillräckligt med chanser för att vinna matchen, säger Johan Elmander.

ANNONS
|

På resande fot har det svajat ordentligt, men på hemmaplan har Öis imponerat hela våren. Inför mötet med Degerfors hade laget fem segrar och två kryss på totalt sju matcher på Gamla Ullevi. Och det fanns tillräckligt med möjligheter för Sällskapet att på torsdagskvällen bärga en sjätte hemmaseger. Men ett ineffektivt Rödblått lyckades inte förvalta sina målchanser och i stället kunde värmlänningarna lämna västkusten med en 2-1-seger i bagaget.

– Jag kan inte stå här och vara missnöjd med prestationen, vi skapar chanser och har tillräckligt med lägen för att vinna den här matchen, men fotboll handlar om att göra mål, säger tränare Marcus Lantz som hade gjort fyra förändringar i startelvan jämfört med 1-5-debaclet mot Norrby senast.

ANNONS

Någon vidare effekt fick dock inte bytena inledningsvis. Degerfors rivstartade och redan innan matchen var fem minuter gammal kunde Shpetim Hasani hålla sig framme på ett inlägg och knoppa in 0-1 med pannan.

– Vi står och sover lite och vi åker på ett billigt mål, det känns surt, säger Lantz.

Elmander hittade nätet

Målet chockade Öis, men efter en trevande inledning kunde hemmalaget ta över matchen. Martin Mutumba, som startade bredvid Johan Elmander i anfallet, var nära ett par gånger. Och Jens Cajuste, innermittfältare i avstängde Andreas Östlings frånvaro, fick en jättechans på ett inspel från Jacob Ericsson. Degerfors målvakt, Jesse Öst, var dock med på noterna och kunde rädda.

Men det skulle komma ett kvitteringsmål. Bara sekunder före paus avancerade Johan Elmander utanför offensivt straffområde innan han tryckte iväg ett skott som via Degerfors-spelare styrdes i nät bakom en chanslös Jesse Öst.

– Det var lite flax, men det var skönt för oss att ha med sig det in till paus, vi fick självförtroende säger anfallaren, som fick löpa mer i djupled än vanligt.

Efter paus fortsatte Öis att pressa för ett ledningsmål, men en bit in i den andra halvleken kunde i stället Mihlali Mayambela med en halvvolley skicka in 1-2.

ANNONS

– De har två, eller tre chanser och gör två mål, och vi har hur många chanser som helst, suckar Marcus Lantz.

"Det är för dåligt"

Johan Elmander var nöjd med Örgrytes spel och inställning – men ställde sig kritisk till lagets oförmåga att förvalta sina chanser.

– Det är för dåligt, kommer man fri eller har öppet mål så måste man kunna få in bollen i nät. Deras målvakt gjorde det bra, men vi har en handfull jättechanser, där vi nästan har öppet mål.

Resultatet gör att Öis fina hemmasvit sprack och att Lantz manskap får gå på semester med två raka förluster i bagaget, men tränaren vill ändå ta med sig mycket från vårsäsongen.

– Vi är med strax bakom toppen och har tagit fler poäng jämfört med samma tidpunkt förra året. Det här laget är inte färdigt än, men vi tar kliv hela tiden.

ANNONS