"Känner mig som en helt annan människa"

Med dubbla fullträffar bröt Luka Mijaljevic sin nio månader långa måltorka – men Gais fick ändå se sig besegrat av serieledande Brommapojkarna. – Väldigt skönt för mig att hitta nätet igen, även om man inte kan glädjas på samma sätt när man inte vinner, säger tvåmålsskytten.

|

Senast Luka Mijaljevic nätade i en tävlingsmatch var den 20 september mot Ängelholm förra året. Sedan dess har anfallaren, som trots måltorkan under hösten blev Grönsvarts främsta målskytt i fjol, inte prickat in en enda fullträff. I bortamötet mot serieledande Brommapojkarna skulle 26-åringen egentligen ha inlett på bänken men ett sent återbud från Dardan Rexhepi gjorde att Mijaljevic fick kastas in från start.

Då blev det personlig succé. Med två mål såg han till att Gais pressade BP, som inför mötet med Atleterna inte hade tappat en enda poäng hemma på Grimsta, in i det sista. Men trots dubbla fullträffar från forwarden fick göteborgarna lämna Stockholm med en 3-2-förlust och noll poäng på kontot.

– Så klart är det otroligt segt att förlora, men jag tycker vi står upp bra hela matchen. Vi försökte och la verkligen ner jobbet i dag, med lite tur och lite marginaler på vår sida hade vi kunnat få med oss åtminstone en poäng hem, säger Luka Mijaljevic.

"Ska göra min bästa höst någonsin"

Han själv var på hugget redan från början. En bit in i den första halvleken var han ytterst nära att utjämna Kevin Kabrans ledningsmål från den 25:e minuten. Med ett lurigt vänsterskott drog forwarden till, men avslutet smet precis utanför Budimir Janosevics stolpe.

I den andra halvleken skulle han däremot hitta rätt. Efter att Erik Figueroa utökat hemmalagets ledning med en läcker frispark såg Gais ut att vara ett slaget gäng med knappa halvtimmen kvar. Då klev Mijaljevic fram och skapade nerv i matchen två gånger om. Först reducerade han till 1-2, och med fyra minuter kvar placerade han in dagens andra mål när han säkert förvaltade en straff till 2-3.

– Jag känner mig somen helt annan människa nu än innan matchen. Det var otroligt viktigt för mig att få nätkänning igen.

Och trots att det blev en ny förlust på kontot menar målskytten att han tar med sig mycket från mötet med seriesuveränen.

– Det här betyder mycket för självförtroendet. Jag ska se till att avsluta bra mot Frej nu innan uppehållet, sen ska jag göra min bästa höst någonsin. Det ska jag kämpa för.