Juve två minuter från CL-avancemang – då vände Bayern

Juventus var på väg mot en superskräll borta mot Bayern München. På stopptid var italienarna fortfarande i kvartsfinal – då kvitterade Thomas Müller och sedan avgjorde tyskarna i förlängningen.

|

Efter det första mötet i Champions League-åttondelsfinalen mellan Juventus och Bayern München var ställningen 2–2, med tyskarna som skyhöga favoriter att gå vidare i och med sina bortamål.

Men Juventus ville annat i onsdagskvällens match på Allianz Arena.

Redan efter fem minuter tryckte Paul Pogba in 0–1. En ledning som Juan Cuadrado ökade på 20 minuter senare. Det var ett chockat hemmalag, men det kunde ha varit värre. I halvlekens slutskede fick Cuadrado ett jätteläge att göra 0–3. Pogba skickade in ett inlägg, som smet in mellan tyskarnas backlinje och Manuel Neuer, och på den bortre stolpen dök colombianen upp. Men mirakulöst nog hann Neuer förflytta sig och motade bollen vid den första stolpen.

Efter en trevande start på den andra satte tyskarnas skyttekung, Robert Lewandowski, reduceringen med en kvart kvar och det blev starten på en febril måljakt.

Forcering gav resultat.

På stopptid slarvade Patrice Evra i uppspelsfasen och Kingsley Coman hittade Thomas Müller inne i boxen, som knoppade in kvitteringen.

I förlängningens 108:e minut vann Bayern återigen bollen högt och Thiago Alcantara satte tyskarna i förarsätet för första gången i matchen. Två minuter senare stängde sedan Kingsley Coman butiken och skickade Bayern till kvartsfinal i Champions League.

I onsdagens andra åttondel kom ett skadeskjutet Arsenal till spel med ett 2–0-underläge från det första mötet med Barcelona. Spanjorerna tog också ledningen efter 17 minuter genom Neymar.

I inledningen av den andra gav Mohamed Elneny Londonlaget ett litet hopp när han bombande in kvitteringen. Ett hopp som släcktes kvarten senare när Luis Suarez konstsparkade in 2–1. Med två minuter kvar fick sedan Lionel Messi också skriva in sig i målprotokoll för sitt Barcelona - som därmed är klara för kvartsfinal.