Jonsson om straffen: Otroligt billig

ANNONS
|

IFK Göteborgs högerback Emil Salomonsson är ärlig när han konstaterar:

– Första halvleken kan vi slänga direkt i papperskorgen.

Jo, de där 45 minuterna mellan Djurgården och IFK Göteborg var något av det mest erbarmliga som setts i allsvenskan i år. Ingenting fungerande för något av lagen, och att det stod 0–0 vid sidbytet i kolumnen över ”skott på mål”, säger det mesta.

I andra hände däremot desto mer.

Sam Johnson vände bort Hjalmar Jonsson och prickade in 1–0 efter exakt en timmes spel. Det målet gav energi – till IFK Göteborg.

– Vi hade för få spelare med i anfallen och för få spelare på deras planhalva. När vi lyfte laget och vågade mer så blev det mycket bättre, säger Gustav Engvall.

ANNONS

Det var Engvall som i 69:e minuten sköt IFK Göteborgs andra skott mot mål. Det var en sträckt vänstervrist som gick in. Två minuter senare var Jakob Ankersen helt omarkerad vid straffpunkten och dunkade upp 2–1 i nättaket.

– Med tanke på att vi hade ledningen med tjugo minuter kvar, så känns det som om vi gav bort två poäng. Eller som om vi förlorade två poäng i alla fall, säger Gustav Engvall.

Själv blev han utbytt i 80:e minuten.

– Jag vill verkligen vara kvar därute och bara kriga – men det fick jag inte. Samtidigt förstår jag att de ville ha in en pigg spelare som kunde röja lite, säger han.

Och Engvall hade knappt fått på sig överdragströjan förrän det blev straff för Djurgården.

– Jag tycker att den var jävligt billig, säger han.

Hjalmar Jonsson, som var den som orsakade straffen genom att riva omkull Sebastian Andersson, säger:

– Vi brottades lite och han ramlade över mitt ben. Det var väldigt hårt dömt av domaren.

Dessutom påstår flera av IFK Göteborgs spelare att djurgårdaren i momentet innan skulle ha blivit avblåst – för hands.

– Här tränar man tre pass om dagen sedan december, och så åker man dit på en sådan straff… Man har byggt upp massor av känslor och det är klart att man blir förbannad. Den var absolut inte solklar, särskilt inte om det var hands innan, och därför är en straff i 84:e minuten mycket värre än en i 15:e. Den blir mer avgörande, säger Emil Salomonsson, och fortsätter:

ANNONS

– Men vi är fortfarande med i racet och ska göra allt vi kan för att ta det där guldet.

Gustav Engvall:

– Vi är starka mentalt och nu blir det en grymt inspirerande match mot AIK på måndag.

ANNONS