Piotr Johansson lämnar Gefle för Kalmar.
Piotr Johansson lämnar Gefle för Kalmar. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Johansson om varför han valde bort Blåvitt: "Var ett hån"

Piotr Johansson förhandlade om en övergång från Gefle till IFK Göteborg – men han hamnade istället i Kalmar FF.
– Budet som Blåvitt gav mig nu i vinter var riktigt dåligt och jag hade lika gärna kunnat jobba på Ica eller stannat i Gefle för samma pengar, säger han till GT.

ANNONS
|

Emil Salomonsson har lämnat IFK Göteborg och en möjlig ersättare i backlinjen var Gelfes Piotr Johansson. Men i veckan skrev Johansson på för Kalmar FF.

För GT berättar han om varför det inte blev en flytt till Göteborg.

– IFK Göteborg har velat ha mig under ett år. Budet som Blåvitt gav mig nu i vinter var riktigt dåligt och jag hade lika gärna kunnat jobba på Ica eller stannat i Gefle för samma pengar. Jag har pratat i snart ett år med Blåvitt och Poya Asbaghi har verkligen velat ha mig sedan han blev tränare där. I somras var det helt andra siffror som vi talade om. Om vi ska jämföra det som Jonas Olsson erbjöd oss nu med vad Gren gjorde i somras så var det här ett hån, säger han till tidningen.

ANNONS

LÄS MER:Så har det gått för IFK Göteborgs framtidsvisioner

Johansson känner Poya Asbaghi från tiden i Gefle och enligt honom själv var han Asbaghis förstaval som Salomonssons ersättare.

– Jag tycker faktiskt synd om Poya, IFK Göteborg och deras supportrar. Om Poya blir motarbetad som tränare i en sån stor förening så är det inte bra.

Enligt Johansson gick förhandlingarna med IFK Göteborg bättre när Mats Gren satt som sportchef.

– Dialogen mellan oss var bättre när han var sportchef. Det kändes mer synkat från klubben då än nu.

LÄS MER:Hoppas fylla luckan efter Salomonsson

När GP når sportchef Jonas Olsson på torsdagskvällen vill han inte uttala sig om det Johansson säger.

– Jag har inga kommentarer på det, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS