Peter Wettergren, Janne Andersson och Paul Balsom.
Peter Wettergren, Janne Andersson och Paul Balsom. Bild: JOEL MARKLUND

Janne Andersson ber om ursäkt

Delar av svenska tränarteamet satt på läktaren under sydkoreanernas träning inför VM. Nu ber Janne Andersson om ursäkt – han trodde träningen var öppen för alla att titta på.

ANNONS
|

Den engelska tidningen theguardian.com skriver om händelsen som utspelade sig på det sydkoreanska landslagets träning. Delar av det svenska träningsteamet hade på något sätt tagit sig in på den stängda träningen och blev därefter tillsagda att lämna platsen. Enligt tidningen trodde svenskarna att träningen var öppen, men gick när de blev tillsagda.

– Det är viktigt att alltid visa respekt för motståndarna. Alltid och på alla sätt. Om det har uppfattats på annat sätt så ber vi om ursäkt, säger Janne Andersson på en pressträff.

Under den lilla stunden som Janne Andersson med team var på plats under Sydkoreas träning blev spelarna tillsagda att byta tröjor för att förvirra de svenska spionerna.

ANNONS

– Dom känner till en del spelare men det är svårt för västerlänningar att skilja på asiater. Därför gjorde vi det, säger Sydkoreas tränare Shin Tae-yong.

ANNONS