"Jag vet inte hur många mittbackar jag spelat med i år"

Mittbackskris i IFK Göteborg med endast två mittbackar tillgängliga – då sitter lagkaptenen och mittbacken Mattias Bjärsmyr lugnt i båten.… – Vi har släppt in väldigt lite mål ändå, säger han.

ANNONS
|

Thomas Rogne, Hjörtur Hermansson, Benjamin Zalo, Tom Pettersson och Hjalmar Jonsson. Fem mittbackar. Fem skadade spelare. För IFK Göteborg och Jörgen Lennartsson finns det endast två renodlade mittbackar kvar i truppen – Mattias Bjärsmyr och Mauricio Albornoz. För sista-minuten lånet Albornoz blir det allsvensk debut i den blåvita, eller ja den lila tröjan för Blåvitt.

– Det ska bli kul. Det känns spännande och väldigt roligt. Den här första tiden i Blåvitt har gått väldigt fort och det ska bli spännande. Jag är redo för match, säger han.

För Albornoz blir det ett tryggt sällskap – Mattias Bjärsmyr är mittbacken som sällan missar en match för sitt lag.

ANNONS

– Jag vet inte hur många mittbackar jag spelat med bara det här året ... det var ett gäng provspelare och sådant där i vintras. Sen ser jag inte så speciellt på det, visst det är tråkigt att folk blir skadade men sådan är fotbollen. Sen har det varit många bortfall just bland mittbackarna vilket är lite extremt. Varför det har blivit så? Det vet jag inte, det är nog mer tillfälligheter.

Hur påverkar detta ert försvarsspel?

– Alltid så är det laget som ska spela bra, laget som ska funka för att försvarsspelet ska vara bra. Men vi har ändå inte släppt in särskilt många mål, vi har fortfarande inte släppt in ett enda spelmål.

– Men nu måste vi få fart på anfallsspelet på ett bättre sätt.

Hur då?

– Vi måste ha längre anfall. I vissa perioder har vi haft det men inte särskilt långa stunder. Vi har tappat boll på konstiga ställen och spelat bollen till fel färg. Allting egentligen. Vi måste snappa upp det för när vi gör det bra och för spelet då är vi riktigt bra.

Vad säger du om Örebro?

ANNONS

– Tuff match, tuff bortamatch. Minns förra året då vi vann med 2-0, det är ett duktig lag offensivt så där får vi se upp.

Blåvitts nya mittbacksduo

Mattias Bjärsmyr: I klubben sedan 2012.

Ålder: 30.

Klubbar: IFK Göteborg, Panathinaikos, Rosenborg, IFK Göteborg.

Meriter: SM-guld, ligaguld i Grekland, ligaguld i Norge.

Albornoz om Bjärsmyr: "Det är en väldigt bra spelare, det ska nog gå bra".

Mauricio Albornoz: I klubben sedan 31 mars.

Ålder: 28.

Klubbar: Brommapojkarna, Åtvidaberg, IFK Göteborg (lån).

Meriter: En landskamp med U21-landslaget.

Bjärsmyr om Albornoz: "Ligger nära sina spelare, tuff i duellerna, bra med bollen".

ANNONS