Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/4

"Jag ser varje match som en fest"

Han är en av målvakterna med högst räddningsprocent i superettan – mot IK Frej klev Damir Mehic fram med ett par viktiga räddningar när Gais tog tre poäng. – Formen känns väldigt bra, säger burväktaren.

Gais anfallsspel har hackat betänkligt under delar av säsongen. Defensivt har det däremot sett bättre ut. Undantaget ett par bottennapp har det grönsvarta försvarsspelet allt som oftast levererat. En stor del i det har Damir Mehic.

Mot IK Frej höll målvakten, som anslöt till Gais från Jönköpings Södra inför säsongen, sin åttonde nolla för säsongen. En notering som bara Brommapojkarnas Budimir Janosevic (8 nollor) och Dalkurds Frank Pettersson (11 nollor) kan mäta sig med. 

– Det känns bra, det är viktigt att alltid vilja bli bättre oavsett hur gammal man än är så ska man alltid vilja utvecklas, och det känns väldigt bra för mig just nu. Jag kämpar på träningarna varje dag och försöker hela tiden lära mig av mina bra och mindre bra saker efter varje match, säger Mehic som dock hellre framöver laget än sig själv:

– Grabbarna gör det lätt för mig. Försvarsspelet har blivit bättre vecka för vecka, det känns jävligt tryggt, de sliter och jobbar hårt. Det är skönt att stå där bak och kolla på, 

I matchen mot Frej hade burväktaren inte allt för mycket att göra men när det i början av den andra halvleken hettade till ordentligt var han med på noterna. Först nöp han ett friläge och sedan stod han för en vass räddning på den efterföljande hörnan. 

– Det var bara att komma ut och göra sig stor, säger han och skrattar. 

Och trots att Gais har skiftat många spelare i laget, även i backlinjen, så menar Mehic att han inte berörs av omsättningen. 

– Vi alla vet vad vi ska göra. Vi har våra tydliga roller, alla vet vad som gäller på varje position, säger han och pekar på en förbigående Dusan Djuric.

– Om så Dusan kommer in som vänsterback så vet han vad som gäller, haha. 

Segern mot Frej gör att Gais för tillfället kan börja blicka uppåt i tabellen, men Mehic säger själv att han inte reflekterar särskilt mycket över lagets placering i serien.  

– Jag har aldrig varit särskilt mycket för att kolla på tabellen. Jag ser varje match som en fest. Jag älskar att spela fotboll. Att slänga bort 90 minuter med fansen, stämningen och allt runt omkring, det kan man bara inte göra. Jag känner inte press, bara glädje. 

Hur ser du på avslutningen som väntar?

– Det är synd att det bara är sex matcher kvar, jag önskar att det vore 40. Jag längtar redan till nästa match, det ska bli skitkul. 

Läs mer om Gais
Mest läst