Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

"Jag måste säga att jag är nöjd"

Pia Sundhage  kunde andas ut efter en poäng mot Tyskland och konstaterar att Sverige har fått en bra start på turneringen. – I tidigare turneringar har vi haft det lite kämpigt i början, men den här gången måste jag säga att jag är nöjd, säger den svenske förbundskaptenen.

Det var en jämn och dramatisk match som slutade 0–0 efter att Stina Blackstenius varit nära att ge Sverige ledningen, och sedan Hedvig Lindahl räddat poängen med en jätteräddning på ett skott från nära håll.

– Vi hade gärna vunnit, men det här var en bra start på turneringen och det var väldigt viktigt för oss. I tidigare turneringar har vi haft det lite kämpigt i början, men den här gången måste jag säga att jag är nöjd, säger Sundhage.

Hon fick frågan varför Blackstenius – som gjorde ett inspirerat inhopp – inte fick spela från start.

– Hon spelade bra för att hon var på bänken från början, och sedan fick komma in. Det var planen som vi hade, svarade Sundhage.

Hon fortsatte:

– När vi förberedde bytet så var det enda vi sa till henne att ”försök få till en löpduell, och varhe gång du rör bollen, gå framåt”. Så kan man bara säga när det handlar om en begränsad tid, inte i början av matchen. Och hon gjorde precis som hon blev tillsagd.

Olivia Schough skadade sig i året och fick kliva av – men Sundhage tror inte att resten av turneringen är i fara för yttermittfältaren.

– Jag tror att hon kommer att vara ok, men vi vill vara försikta med henne, för vi vill ha henne i hela turneringen.

En reporter slog fast att hörnorna var dåliga, vilket fick Sundhage att skratta och gömma ansiktet i händerna.

– Ja, du. Det är lustigt för vi har tränat på hörnor och Olivia och hela laget har gjort det väldigt bra. Men i dag hade vi lite problem och jag skulle säga att det var okej idag, men det kommer inte vara ok mot Ryssland, blev svaret.

Sverige har alltså en poäng och möter i nästa match Ryssland, som något oväntat besegrade gruppens fjärde lag, Italien, med 2–1.

– Den är jätteviktig såklart. Jag är väldigt glad att vi har några dagar att vila, för några av spelarna var väldigt trötta i dag, det var en tuff match.  Men vi kommer att vara förberedda för Rysslandsmatchen, säger Sundhage.

Mest läst