"Jag måste hålla mig i stillhet"

Nyopererade Torbjörn Nilsson tror sig kunna vara tillbaka på Kamratgården om en vecka. – Med det måste nog delvis vara i en annan roll, säger han till GP.

ANNONS
|

63-årige Nilsson skulle bara hoppa in i den där bollövningen...

Ja, ni vet hur det gick –ena hälsenan small så det hördes bort till polisrytteriet.

LÄS OCKSÅ:Legendarens allvarliga skada: "Dumt av mig"

I fredags eftermiddags opererades han och enligt de inblandade gick allt det som det skulle.

– Det känns bra. Jag har förvisso haft lite problem med värk nattetid eftersom foten svullnat, men dagtid har det känts helt ok, äger Torbjörn Nilsson som ägnat vilotiden åt att läsa och fundera.

– Jag är ju en sådan helst ska vara i gång. Positivt är dock att jag hinner fundera och reflektera lite mer – både kring livet och fotbollen, säger han och tillägger.

ANNONS

– Men jag har saknat gruppen och träningarna på Kamratgården, det måste jag medge, säger den blåvite legendaren.

"Jag måste hålla mig i stillhet"

Någon närvaro på de kommande två bortamatcherna, Hammarbypå torsdag och Eskilstuna på måndag, blir det inte från Torbjörn Nilssons sida.

– Jag måste hålla mig i stillhet – men till mötet mot Sirius den 29 september räknar jag med att vara tillbaka på Gamla Ullevi, säger den assisterande tränaren till GP.

Redan om en vecka ska dock Torbjörn Nilsson vara tillbaka på Kamratgården är det tänkt.

– Men det blir nog i lite andra roller. Jag kommer att sitta ner med spelarna och prata, samtal där vi ska kunna diskutera saker som vi normalt inte hinner med och där jag inte minst ska kunna ge feedback och komma medkonstruktiva idéer och tankar grundat på det som jag har sett och varit med om under den här tiden, säger han.

"Jag stormtrivs och njuter av varje stund"

Jag kommer dock fortfarande att hitta på övningar till spelarna – men det får bli någon annan som får utföra dem. Jag får titta på och säga hur det ska vara, säger han med ett skratt.

Om två veckor – i början av oktober – är tanken att gipset ska bort.

– Om inget tillstöterär det planen, säger han.

ANNONS

Han säger vidare att tiden på Kamratgården gett honom mycket.

– Jag stormtrivs och njuter av varje stund, säger han och fortsätter:

– När jag kom var det ett halvstukat gäng ,mycket var negativt och många hängde med huvudet. Men det har blivit bättre, mycket bättre och mer positivt – självförtroendet och lusten har växt på många håll och jag är imponerad av hur stenhårthårt alla jobbar, säger han och fortsätter:

– Nu ska vi bara omsätta allt det positivapå plan så att vi vinner matcherna – det har varit på tok för många kryss. Segrar i de fallenoch tabelläget hade varit ett annat. Ett lag som Blåvitt ska vara med ute i Europa på ett eller annat sätt. Det måste vara målet, helt klart.Kan Östersund så måste vi kunna, säger han till GP.

Om sin egen framtid som i klubben säger Torbjörn Nilsson:

– Jag har ett kontrakt som gäller november ut. Därefter är framtiden skriven i stjärnorna, åtminstone min.

Och vad säger hjärtat?

–Att jag väldigt gärna fortsätter i IFK, på vilka premisser får evntuella diskusioner visa. Men jag tycker att det har varit väldigt roligt och tror att jag kan ha en del att tillföra även i fortsättningen, säger Torbjörn Nilsson.

ANNONS

Hur har ditt och Alf Westerberg samarbete fungerat?

– Mycket bra om jag får svara. Han är en kunnig och jordnära man. I grunden är vi lika, har värderingar och synsätt som stämmer överens. I det praktiska är det Alf som är mest strukturerad och har ordning och reda, jag går mer på känsla.

– Alf brukar säga att det är det som gör att vårt samarbete fungerar så bra, att vi är olika… Allvarligt talat; Alf Westerberg har gjort ett hästjobb i IFK de här månaderna, han är stabil och äkta i allt han gör, säger Torbjörn Nilsson.

Önskar mer arbetsro

Han säger vidare att det under hans comeback i Blåvitt blivit tydligt vilket tryck, engagemang och intresse som finns runt den anrika klubben.

– Jag har ett visst perspektiv. Oavsett man är spelare, tränare eller ledare så är intresset utifrån enormt – och så ska det ska det vara. Det är många som vill och önskar mycket av IFK Göteborg – ibland önskar jag dock att det fanns lite mer av ödmjukhet, lugn och arbetsro. Vi måste bygga framåt och vi måste vara rädda om de sig engagerar sig och vill lägga tid och kraft i föreningen, säger han.

Om skadan som han drog på sig på gamla dar, säger Torbjörn Nilsson:

ANNONS

– Det är rätt märkligt, att man kan ha hyfsad skadefri tid som spelaren – och så ställer man till det som 63-åring i en övning under en träning. Klantigt, säger han självkritiskt.

Har du varit gipsad tidigare?

– Som spelare en vecka. Det var 1982 – mellan två finalmatcher under UEFA, det var ett ligament som gick sönder. Annars inte, jo förresten, jag hade gips ett tag när jag blev hundbiten i ena handen…

ANNONS