Lindgren hjälte när Häcken vann

ANNONS
|

I derbyt mot IFK Göteborg åkte Rasmus Lindgren på ett rött kort, sedan dess har han varit avstängd, men i hemmamötet med Halmstads BK på Bravida arena var mittbacken åter med i startelvan. Och då blev det succé direkt. Vid ställningen 1-1 en bit in i den andra halvleken höll försvarskuggen sig framme på rätt plats. Nasiru Mohammed snappade upp en för långt slagen hörna av Erik Friberg, och skickade in bollen i straffområdet. Där lyckades Lindgren, med en klackstyrning, få bollen i nät bakom Isak Pettersson i gästernas mål.

– Den kom lite bakom så jag var tvungen att göra så. Den tog lite på vaden. Men men, det var en klack, då har man fått göra det för första gången också, säger Lindgren och skrattar.

ANNONS

Och någon ringrostighet efter avstängningen var det inte tal om hos 32-åringen.

– Nej, det var ett så kort uppehåll så det var inga problem.

Under slutdelen av drabbningen hade Häcken flera gånger bud på att utöka ledningen, samtidigt var bortalaget, som inför mötet med Hisingsklubben bara hade mäktat med att göra ett mål på sina sex senaste matcher, inte alls ofarligt. Och i slutminuterna var det full kalabalik i Häckens straffområde när Halmstad ett par gånger om var nära att kvittera.

– Vi var inte alls bra sista 20-25 i andra halvlek, har man otur så åker man på ett baklängesmål där. Vi blev låga och fick inte fast bollen, då blir man så himla baktunga, säger Lindgren och fortsätter:

– Det var en tuff match, vi är inte hundraprocentiga, men vi lyckas ändå vinna och det är viktigt att vinna sådana här matcher om man ska vara med i toppen.

Samtidigt är han noga med att påpeka att Häcken måste upp ett par snäpp i kommande matcher. Inte minst när det gäller det etablerade anfallsspelet. Lindgren menar att laget tappade bollen alldeles för ofta, och att man hade svårt att få fast bollen på offensiv planhalva.

– Det är absolut något vi får kolla på. Det viktigaste är att vi vinner, men samtidigt måste man vara självkritisk och titta på vad man kan göra bättre.

ANNONS

Segern gör att Häcken klättrar till tredje plats i tabellen – fem poäng efter serieledande Malmö FF som kryssade borta mot Hammarby under onsdagskvällen.

ANNONS