Jättematch av Oblak när Atletico avancerade

Flera jättechanser åt båda håll. Men den andra åttondelsfinalen mellan Atletico Madrid och Bayer Leverkusen slutade mållös. Därmed är spanjorerna klart för kvartsfinal tack vare 4-2-segern i första mötet.

|

När lagen för några veckor sedan drabbade samman i Tyskland var det öppna spjäll åt båda håll och publiken fick se hela sex fullträffar i matchen, med fördelningen två förLeverkusen och fyra för gästande Atletico.

Därmed var det klar fördel för fjolårsfinalisten inför returmötet på Vicente de Calderón på onsdagskvällen. Och att det varLeverkusen som behövde gå framåt syntes tydligt i inledningen. Tyskarna pressade tillbaka hemmalaget, men bortsett från ett avslut vardera från Julian Brandt och Kevin Volland var det aldrig riktigt nära nätrassel för bortalaget.

Leno räddade Leverkusen

Den första halvlekens bästa målchans fick i stället Angel Correa när han komensam med Bernd Leno i Leverkusen-målet. Den tyske keepern kunde dock avstyra skottet med en vass parad.

Efter paus öppnade spelet sig ytterligare. Först fick Correa en ny chans, sedan var det Antoine Griezmanns tur när han fick bollen i djupled av Carrasco, men Atletico-spelarna var inte tillräckligt skickliga i de avgörande lägena.

Oblak med galentrippelräddning

Hemmalagets ineffektivitet gjorde att Leverkusen, trots att minst tre mål krävdes för att nå kvartsfinal,fortsatt kunde ha kvar hoppet om att nå en vändning.

Men det hjälpte föga. För inte heller tyskarna lyckades förvalta sina chanser. Allra bäst möjlighet fick Julian Brandt en bit in i den andra halvleken. Mittfältaren sprang sig fri i djupled men Jan Oblak rusade ut och räddade friläget. Kevin Volland snappade upp returen men trots två försök från nära håll lyckades inte heller anfallaren överlista den slovenske burväktaren som stod för ytterligare två suveräna räddningar. Innan sekvensen var över hann Javier Hernandez också med att dunka bollen utanför.

– Fantastiskt målvaktsarbete, utbrastViasats kommentator, Robert Tennisberg efter fantomräddningarna.

Gästerna fortsatte att forcera mot Atletico-målet under slutdelen av matchen men Jan Oblak och hemmaförsvaret stod emot, matchen slutade 0-0 och Diego Simeones lag är klart för kvartsfinal.

Kvartsfinalerna lottas på lördag klockan 12.00.