Jättekollaps av Liverpool i Champions League

Liverpool hade 3-0 och ena foten i slutspelet – men en mäktig upphämtning av Sevilla gör att engelsmännen får vänta med att fira slutspelsavancemanget.

ANNONS
|

Premier League-klubbarna har haft några tunga säsonger i Champions League. Men 2017/2018 har blivit ett ordentligt lyft. Manchester City, Manchester United och Tottenham hade redan inför den femte gruppspelsrundan säkrat avancemang till åttondelsfinalerna.

Och på tisdagskvällen pekade allt på att Liverpool skulle sålla sig till den skaran. Borta mot Sevillakopplade Jürgen Klopps manskap tidigt ett ordentligt grepp om drabbningen.

Philippe Coutinho slog en hörna i den andra minuten, Georginio Wijnaldum skarvade och Roberto Firmino höll sig påpassligt framme och nickade in 1-0.

En stund senare var Sevilla nära att kvittera, men bollen tog i stolpen.

I stället var det Liverpool som öste på framåt. Och återigen blev det nätrassel efter en hörna. Sadio Mané höll sig framme på en liknande variant som vid 1-0-målet och det var 2-0 till gästerna.

ANNONS

Galen upphämtning av Sevilla

Med drygt halvtimmen spelad kunde Roberto Firmino rulla in 3-0 i öppet mål – och allt pekade på att Liverpool skulle bli det fjärde Premier League-laget att säkra åttondelsfinalavancemanget. Men Sevilla ville annat.

Spanjorerna kom ut som ett nytt lag i den andra halvleken. Ben Yedder prickade in 1-3 med pannan och skänkte visst hopp i den 51:a minuten. Med timmen spelad fick han hemmalaget att tro på det ytterligare när han dunkade in 2-3 på en straff.

Trots reduceringsmålen såg det dock ut som att engelsmännen skulle hålla undan. Men sekunder från slutsignalen höll Sevillas Guido Pizarro sig framme i straffområdet och stötte in 3-3. Och upphämtningen var ett faktum.

Real säkrade avancemang

Därmed är det fortsatt öppet i grupp E inför slutomgången. Sevilla, Liverpool och Spartak Moskva har alla chansen att ta sig vidare.

Säkrade avancemanget gjorde däremot Real Madrid och Besiktas. Den regerande mästaren krossade Apoel Nicosia på bortaplan med 6-0. Samtidigt vann Tottenham, trots underläge med 0-1,över Dortmund i samma grupp med 2-1. En vinst som gör att Spurs har säkrat gruppsegern.

I grupp Gkryssade Besiktas mot Porto, vilket räckte för att turkarna inte bara skulle ta sig vidare utan också vinna gruppen.Vilka som gör Besiktas sällskap är inte klart, men Emil Forsbergs Leipzig såg med en 4-1-seger mot Monaco till att drömmen om avancemang för Champions League-debutanten lever i allra högsta grad inför slutomgången.

ANNONS

I grupp F vann Napoli över Shaktar Donetsk med 3-0 och redan slutspelsklara Manchester City tog tre poäng mot ett Feyenoord där Sam Larsson fick chansen från start. Resultatet på San Paolo i Neapel gör att kampen mellan Shaktar och Napoli om att göra City sällskap i slutspelet är fortsatt öppen.

ANNONS