Iranska glädjen: "En helt otrolig upplevelse"

ANNONS
|

Inför kvällens möte på Gamla Ullevi hade Irans damlandslag aldrig spelat en match utanför Asien. Mötet med Sverige blev därmed historiskt - och en nyttig erfarenhet för det iranska spelarna. På presskonferensen efter matchen var Irans förbundskaptener Maryam Jahann Negati och Marayam Jafari Barvati glada och tacksamma.

–Det varfantastiskt. Och jag tar med mig mycket kunskap som jag har lärt mig av Pia (Sundhage)under det här mötet, sägerMarayam Jafari Barvati.

Matchen slutade 0-7 sedan Sverige prickat in sju mål i den första halvleken. Men det spelade mindre roll menarförbundskaptenerna.

– Om vi totalt bortser från fotbollen och resultatet så var det här en fantastisk möjlighet för våra iranska systrar ochsvenska systrar och att närma sig. Vi hoppas att detta kan bli en årlig grej.

ANNONS

Och trots att de iranska laget var helt chanslöst så tycker förbundskaptenerna att matchenväcktehopp.

– En dag hoppas vi kunna närma oss den nivå som det svenska landslaget har. Vi tar med oss väldigt stor erfarenhet från den här matchen, säger Jafari Barvati.

1736 åskådare hade hittat till Gamla Ullevi. Men trots att det var långt ifrån fullsatt så imponerades förbundskaptenerna över publikstödet, som framför allt Iran fick.

– Vi har aldrig spelat inför så stor publik, det var väldigt kul och spännande att vissa kunde våra namn, sägerMaryam Jahann Negati.

Och de tror inte att det här var sista gången som ett iranskt damlandslag spelar i Europa.

– Jag är hundra procent säker på att det kommer bli fler gånger, sägerJahann Negati.

ANNONS