Häcken ställs mot Gais i svenska cupens gruppspel.
Häcken ställs mot Gais i svenska cupens gruppspel. Bild: Bildbyrån

Irandust redo för derby mot Gais: "Blir speciellt"

Lagen möttes i cupkvartsfinal i förra våren – då var Daleho Irandust skadad. Nu möts Häcken och Gais i cupen igen. Då hoppas den förre Gais-spelaren att han får vara med.
– Jag var fem år i Gais, det blir speciellt för mig att möta dem, säger han.

ANNONS
|

Först möttes de i cupkvartsfinal. Sedan i genrepet inför seriestart. BK Häcken och Gais ställdes mot varandra två gånger på kort tid förra våren.

En skadad Daleho Irandust missade båda matcherna.

Men när klubbarna lottades mot varandra i svenska cupens gruppspel står det klart att han får en ny chans att möta Grönsvart. Laget han spelade för i fem år på juniornivå innan han bytte till BK Häcken.

Och den här gången hoppas mittfältaren att han är hel.

– Det ska bli otroligt kul. För min del blir det första gången jag får ställas mot dem sedan jag lämnade, om man inte räknar i ungdomssammanhang. Jag var fem år i Gais, det blir speciellt för mig att möta dem, säger Irandust som bara har gått att säga om sin förra klubb.

ANNONS

– Jag trivdes jättebra och hade många vänner där. Många personer som jag är nära än i dag. Jag lärde mig mycket på planen också. Jag trivdes otroligt bra och jag ångrar inte att jag gick dit och var där i fem år – men nu är jag i Häcken. Det är vad som gäller.

LÄS MER:Så lottades Göteborgslagen i cupen

Cupderby tidigt på säsongen, något att se fram emot lite extra?

– Absolut. Det är roligt varje gång att spela de matcherna. Det är många fans som kommer och tittar och sedan gäller det även här att vara bäst i stan. Det är viktigt att vinna de här matcherna också, även om vi är förhandsfavoriter.

Efter att ha slagit ut Gais i kvartsfinal och sedan städat av Djurgården och AFC Eskilstuna i finalen blev Häcken för andra gången sedan 2016 cupmästare i våras.

"Kommer satsa otroligt hårt"

Irandust är tydlig med att det är målet igen.

Cupen ska prioriteras. Dels för att det är en titel, men framför allt för att det innebär en chans till Europaspel.

– Det var extremt kul att vara med och vinna i våras. Det var min första titel som seniorspelare. Det var speciellt.

Han fortsätter:

ANNONS

– Det är det som verkligen är bra med cupen, att man får en chans i Europa. Vi kommer satsa otroligt hårt på den i år också.

Hur ser du på lottningen i stort, Östersund, Gais och Eskilsminne?

– En ganska vanlig lottning. AIK exempelvis fick en tuffare lottning ... men vi fick varken alltför lätt eller alltför svår lottning. Men det är bra lag vi möter. Östersund kommer säkert ha byggt om och skakat av sig allt de har varit med om i höst och Eskilsminne är väl ett typiskt skrällag kanske?

ANNONS