Inte färdig på plan än

ANNONS
|

På ett lekfullt inrett kontor med utsikt över Järntorget öppnar Frida Höglund dörren. Det är hennes andra vecka på nya jobbet. Riktiga jobbet någonsin faktiskt.

- På grund av fotbollen har jag inte ens kunnat sommarjobba på något byggnads- eller arkitektkontor tidigare. Jag har bara suttit i skolbänken innan så det är mycket att mata in såhär i början, säger byggnadsingenjören.

Men arbetet är bara på 60 procent, det finns ju ett annat jobb som ska skötas också – numera på vänsterkanten.

- Det är ju utanför min comfort zone att bli utkastad dit men det känns som jag behövde den här utmaningen, säger 31-åringen.

ANNONS

Premiärmötet i dag är borta mot Ldb Malmö, ett motstånd som kanske borde ge Frida extra rysningar. Inte bara för att de är ett starkt lag utan för att senaste mötet i september orsakade att hon bröt nyckelbenet.

- Det var jobbigt, men det var skönt att jag hann tillbaka innan säsongen var slut, säger hon.

Med nyckelspelare som Höglund och Annica Sjölund (korsband) skadade blev det en tung höst för Mölndalslaget, som hamnade på en nionde plats. I år är målet att hamna på en bättre placering, som Frida tror är möjligt tack vare tränaren Stefan Rehn.

- Vi började en resa när han kom i fjol och jag tycker verkligen han har utvecklat oss. Det handlar bland annat om att vi inte ska trycka ner oss själva utan att vi ska ta för oss mer på plan, få oss att känna att vi äger bollen, säger Frida.

Ett gott självförtroende och dominans på plan, något som kanske ofta hör ihop med matcher på hemmaplan – något som Jitex fortfarande saknar. När ämnet om den nya hemmaarenan, som blivit försenad fram till sommaren, kommer på tal suckar Frida.

- Det är klart det är tråkigt men ärligt talat är jag inte förvånad, det har ju dröjts ut med allt hela tiden, säger hon och fortsätter:

ANNONS

- Man vill vara svårslagen på hemmaplan och att känna att "de ska inte komma hit och tro att de kan ta poäng av oss". Den tryggheten och känslan att man är oövervinnelig i sin hemmaborg har inte vi i dag. Men det är samtidigt inget vi kan fokusera på, vi får bara vilja vinna för vår klubbs stolthet, säger Frida.

En annan oundviklig fråga att ta upp med 31-åringen, som vid flera tillfällen sagt att hon ska sluta, är när det egentligen är dags.

- Man kan inte spela fotboll tills man är 65, men jag vet inte när jag kommer lägga av. När jag flyttade hem till Jitex inför säsongen 2010 var tanken att det skulle bli ett år, nu är det fyra, säger Frida och fortsätter:

- Att jag bröt nyckelbenet gjorde att jag fortsatte det här året. Det kändes så tråkigt att sluta med ett brutet nyckelben, säger Frida Höglund.

Ålder: 31.

Bor: Mölndal.

Gör: Fotbollsspelare i Jitex. Byggnadsingenjör.

Tidigare klubbar: Jitex (moderklubb), Göteborg FC, AIK, Jitex.

När: I kväll klockan 19.

Var: Malmö IP.

Läget i Jitex: Annica Sjölund, Linn Andersson och Amelie Rydbäck borta.

ANNONS