Inhopparna bakom Liverpools vändning

|

Bottennappet hemma mot Bournemouth (2–2) följdes av en svag start mot Stoke i Premier League-fotbollen. Liverpool fick inte alls spelet att fungera och när försvaret tappade bort Jon Walters i slutet av första slog hemmalaget till.

Walters mötte Xherdan Shaqiris inlägg med pannan och fick in 1–0-målet bakom Simon Mignolet.

-Försvaret såg inte så bra ut men det hände inget farligt förutom vid deras mål. Men vi spelade inte fotboll, sade Liverpool-tränaren Jürgen Klopp i Viasats sändning.

Tidigt byte

Spelet och underläget fick Klopp att agera.

I halvtid plockade han av tonåringarna Ben Woodburn, 17, och Trent Alexander-Arnold, 18.

Stjärnduon Roberto Firmino och Philippe Coutinho fick chansen – och tog den.

Inhopparna fick upp tempot i Liverpools spel och efter 25 minuter gav dubbelbytet resultat. Coutinho satte 1–1 i 70:e minuten och två minuter senare ordnade Firmino 2–1-målet, och säkrade därmed viktiga poäng för att behålla jagande tabellfyran Manchester City, som fick 3–1 hemma mot Hull, bakom sig.

-Det var hårt jobb. Det var en laginsats, och vi vann. Fantastiskt, sade Klopp.

Tabellettan Chelsea fick en betydligt enklare resa fram till 3–1 och tre nya poäng borta mot Bournemouth. Efter Adam Smiths självmål klev Eden Hazard fram och gjorde 2–0 och sedan knorrade Marcos Alonso in en snygg frispark till 3–1.

Kane tillbaka

I Tottenham gjorde skyttekungen Harry Kane comeback efter ankelskada när han hoppade in mot Watford efter en timme. Då hade lagkompisarna redan avgjort matchen, 4–0.

Hemmaspelarna slog till från håll. På lite mer än tio minuter i slutet av första halvlek smällde det tre gånger på White Hart Lane. Dele Alli skruvade in 1–0 i krysset, Eric Dier sköt ännu hårdare när han gjorde 2–0 på halvvolley och Son Heung-Min avlossade vänstern fram till 3–0.

Dele Alli rankade sitt konstverk som ett av karriärens vackraste.

-Det är absolut med däruppe. De försvarade djupt och gjorde det svårt för oss de första 15 minuterna så det kändes som om det skulle krävas ett långskott. Efter det (målet) öppnade det upp sig och vi kunde vinna ganska bekvämt, sade landslagsmittfältaren i Viasats sändning.

I andra halvlek avrundade Son målskyttet med sin andra fullträff när han sköt direkt på Kieran Trippiers inlägg.