Senaste derbyt mellan IFK Göteborg och Gais spelades 2012 på Gamla Ullevi.
Senaste derbyt mellan IFK Göteborg och Gais spelades 2012 på Gamla Ullevi. Bild: DANIEL STILLER

Inget cupderby på Ullevi

IFK Göteborg väljer att inte spela hemmamatchen i Svenska cupen på Ullevi. I stället går matchen på Bravida Arena.
– Det är för många möjliga risker som kan göra att det blir en negativ upplevelse att förlägga matchen på Ullevi, säger Erica Berghagen, marknads- och kommunikationschef i IFK Göteborg.

ANNONS
|

IFK Göteborgs plan, vilket GP kunde berätta tidigare i veckan, var att försöka få till en derbyfest mot Gais på stora Ullevi i lagens första tävlingsmatch sedan 2012.

IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson trodde på goda möjligheter att fylla arenan – och därmed skapa en bra start på säsongen och dessutom tjäna några extra kronor.

– En bättre start på fotbollssäsongen kan man inte få, sade han till GP tidigare.

LÄS MER: Blåvitts plan - spela cupderbyt på Ullevi.

Så blir det inte.

Största risken

Matchen spelas på IFK Göteborgs ordinarie cuparena Bravida arena, som har en kapacitet på cirka 6 300 åskådare.

ANNONS

IFK Göteborgs marknads- och kommunikationschef Erika Berghagen förklarar beslutet på föreningens hemsida.

– Det är för många möjliga risker som kan göra att det blir en negativ upplevelse att förlägga matchen på Ullevi. Vädret i februari samt att en kall vinter ger för stora kostnader i form av uppvärmning och planskötsel, säger hon på klubbens hemsida.

– Men den allra största risken är att vi säljer på Ullevi och planen visar sig vara ospelbar p.g.a. kylan. Då har vi många tusen biljettköparen som vi inte kommer kunna erbjuda plats vid en flytt, säger Erica Berghagen, marknads- och kommunikationschef hos IFK Göteborg.

Matchens spelas i andra omgången, speldatum är den 25 februari.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS