"Ingen som inte vill ha IFK Göteborg i allsvenskan"

Fullt fokus på en allsvensk guldjakt. Samtidigt håller Sebastian Larsson, 33, en tumme för att IFK Göteborg ska klara kontraktet.

ANNONS
|

Länge var IFK Göteborg Sebastian Larssons lag. Och han kopplades ihop med klubben när det började pratas om en allsvensk återkomst tidigare i år.

Valet föll dock på AIK. Larsson ångrar nog inte det i dag.

När de två klubbarna brakade samman på Gamla Ullevi under torsdagskvällen var det inget snack om saken.

AIK 2, IFK Göteborg 0.

– Vi visade styrka och höll tätt, säger Larsson som assisterade till båda målen. Tarik Elyounoussi gjorde det första, Henok Goitom det andra.

– Vi är nöjda. Vi förväntade oss en tuff match.

I den allsvenska tabellen är AIK serieledare och på guldjakt. IFK Göteborg? De är fem poäng från kvalplats.

ANNONS

– Det är klart att det är tufft. Det är så när det går emot. Jag har själv varit i den situationen många gånger i England. Man tycker att man förtjänar mer. Det finns bara en väg att gå, det är jobba, jobba, jobba. Saker och ting kan gå väldigt fort i fotboll, säger Larsson om IFK Göteborgs situation.

LÄS MER:Så bra var de blåvita spelarna mot AIK

Lider du med klubben?

–Jag har inte tid att tänka på någon annan än oss själva, speciellt inte en sådan här vecka. Men jag tror, om du frågar alla, om vi pratar om den situationen, så är det ingen som inte vill ha IFK Göteborg i allsvenskan. Det är en av Sveriges historiskt mest framgångsrika klubbar. Jag tror nog precis alla fans, spelare och folk vill ha den här.

LÄS MER:Söder skadad – kan missa mötet med Hammarby

"Har inte råd att fundera på någon annan"

Med det sagt: Larsson håller en liten tumme för att de blåvita reder ut stormen,

– Så är det, men vi måste fokusera på oss. Det här är en bransch där det gäller, i månt och mycket att vara egoistisk ibland. Man har inte råd fundera på någon annan och ägna tankar åt det. Vi är en het strid själva med ett jagande Norrköping först och främst.

Är du förvånad över att IFK Göteborg ligger där de ligger?

ANNONS

– Jag kan inte uttala mig om det. Jag har relativt nyss kommit till svensk fotboll. Jag vet inte vad som var tänkt innan. Det är mycket kring fotboll för att få det att funka, inte bara det som händer på gräset. Jag är nog fel man att kommentera det.

ANNONS