Ingen skräll att Lustig spelar

ANNONS
|

Mikael Lustig är tillbaka i startelvan och Andreas Granqvist flyttar in i mittförsvaret, hur skall man tolka det?

- Som att Erik Hamrén inte har bestämt sig vilken backlinje han vill ställa upp med i EM.För en vecka sedan var jag helt övertygad om att Lustig skulle få spela mot Serbien, på samma sätt som att Martin Olsson skulle ta Safaris plats, för att Hamrén vill se vilken form de är i. Men när dagarna har gått har valet av Granen som högerback känts mer givet och det som framför allt överraskar är att Hamrén flyttar om så mycket i backlinjen bara dagar före premiären. Jonas Olsson är en bra mittback men såg nervös och obeslutsam ut mot Island - blir han säkrare i sitt spel av att petas i kväll? Att Lustig plockas tillbaka kan ändå inte ses som en så stor skräll, han var trots allt den enda som spelade 90 minuter i alla kvalmatcher. Till sist tror jag allt handlar om hur Hamrén har kommunicerat sina val med spelarna, både de som spelar och de som bänkas. Och det har han ju klarat bra hittills.

ANNONS

Platserna om det centrala mittfältet känns riktigt intressant. Vilka vill du se mot Ukraina i EM-premiären?

- Mot Ukraina vill jag se Rasmus Elm och Kim Källström. Men mot England och Frankrike vill jag, som det känns nu, flytta ut Elm till vänsterkanten och ta in Anders Svensson centralt (som vi får se i kväll). Problemet är att Hamrén verkar vara fast besluten om att hitta en plats på planen åt Ola Toivonen, och då kan Rasmus ryka.

Förutom en seger, vad är det viktigaste Erik Hamrén helst vill ha svar på i kväll?

- Att han åker till Ukraina utan nya skador. 2. Att hans val av spel, taktik, fungerar - att det är balans i laget både defensivt och offensivt.

ANNONS