Gais tränarjakt kan ta tid: "Vill göra ett grundligt jobb"

ANNONS
|

I början av juni meddelade Gais att klubben valt att gå skilda vägar med huvudtränaren Benjamin Westman efter en svag start i Superettan. Den som fick ansvaret att leda laget tillfälligt var assisterande tränaren och sportchefen Patrik Ingelsten. Men klubben var också tydlig med att Ingelsten är en temporär lösning. Något Gais klubbchef Erik Bergkvist står fast vid även i dag.

– Patrik kan bli huvudtränare i framtiden men som det ser ut nu behöver vi stärka upp med lite mer erfarenhet och någon som har arbetat som tränare i några år, säger han.

Har 60 dagar på sig att komma med ett beslut

Från det att klubben lät Benjamin Westman gå har Gais 60 dagar på sig att antingen hitta en ny tränare eller söka dispens för Patrik Ingelsten. Anledningen är att Ingelsten ännu inte har en tränarlicens även om han i nuläget går en tränarkurs för att ta licensen.

ANNONS

Det innebär att det är drygt 40 dagar kvar till dess att klubben måste ta ett beslut. Trots att klubben har varit i kontakt med flera tränare har man ännu inte hittat rätt.

– Vi har väl träffat ett tiotal olika tränare i nuläget men fram till sommaruppehållet har vi gett Patrik med stöd av Kenneth Gustafsson chans att leda a-laget. Vi är väldigt måna om att rekrytera rätt Gais-tränare och vi vill göra ett grundligt jobb och verkligen träffa rätt, säger Erik Bergkvist.

Ett av namnen som tidigt ryktades vara intressant för Gais är Pelle Olsson, som nyligen lämnade Athletic Eskilstuna. Huruvida Olssons namn är, eller var, på Gais lista vill Bergkvist inte kommentera i dagsläget.

– Rykten och spekulationer får i nuläget stanna vid just vad det är, säger han.

"Vi är ganska öppna och har en bra dialog"

Klubben har dock en profil som man letar efter.

– Det måste vara en person som vill vara i klubben och som trivs med utmaningen i Gais med de medel och resurser vi har men också med den potentialen vi har. En person som ser det som ett spännande projekt. Jag ser hellre att vi tar tid på oss fram till sommaruppehållet och kanske även efter för att träffa personer och verkligen lyssna på dem som verkar intresserade, säger Erik Bergkvist.

ANNONS

Som sportchef och assisterande tränare är just Ingelsten en av dem som är med i rekryteringsprocessen men att Ingelsten både är tillfällig tränare och med i rekryterandet av en ny tränare är inget som ställer till problem enligt Bergkvist.

– Vi är ganska öppna och har en bra dialog internt så alla vet vilka fördelar, egenskaper, styrkor och svagheter som vi har i organisationen, både sportsligt och inom övriga tjänster. Då är det inga problem att Patrik är med för han ska vara med i helheten sedan, då är det viktigt att han också rimmar med den nya tränaren, så självklart är han med i processen.

ANNONS