Ineffektivt Häcken tappade poäng mot Örebro

Häcken skapade mängder av chanser mot Örebro på Bravida arena, men var långt ifrån effektiva och fick nöja sig med en poäng efter att matchen slutat 1-1.

|

Publiken på Bravida arena fick se en pigg inledning av mötet mellan Häcken och Örebro. Båda lagen ville gå framåt och det skapades flera vassa chanser.

Alexander Jeremejeff, som gjorde sin första match på Bravida arena sedan återkomsten, träffade ribban efter att ha blivit frispelad av Daleho Irandust. I halvlekens slutsekunder blev dessutom Nasiru Mohammed nästa Häckenspelare att träffa ribban.

Mohammed nöp till på halv-volley – ett par centimeter lägre och Häcken hade gått till pausvila med en ledning.

Mellan de båda ribbskotten var även Örebro framme och oroade.

Men Rasmus Lindgren, för dagen tillsammans med Emil Wahlström i Häckens mittförsvar, hade bra koll på Örebros offensiva trio beståendes av Michael Omoh, Kennedy Igboananike och Nahir Besara.

– Jag tycker vi ska ha in minst en, vi har många lägen men den vill inte in, men det kommer den göra i andra, säger Jeremejeff till C More i paus och fortsätter:

– Det är bara att fortsätta skapa farliga lägen.

Chanserna fortsatte

Jeremejeff skulle också få Häckens nästa chans, en bit in i den andra halvleken. Paulinho slog ett fint inlägg på som Jeremejeff bara hade att sätta pannan till på, men anfallaren missade bollen.

Ledningsmålet skulle dock komma för Häcken. Daleho Irandust slog en fin hörna som Alexander Faltsetas tajmade perfekt. Nicken höll lika hög klass som målgesten.

Bara minuter senare var Häcken nära att dubbla sin ledning. Nasiru Mohammed fick fritt skottläge, men sköt rakt på Oscar Jansson i Örebromålet och på den efterföljande returen var Jeremejeff nära på nytt, men Örebroförsvaret lyckades rensa på mållinjen.

Sen kvittering

Häcken tryckte på och skapade chanser, men det var Örebro som gjorde nästa mål. Kennedy Igboananike smet rakt igenom Häckenförsvaret och rullade in 1-1. Målet kom överraskande då det var Häcken som varit närmast ytterligare mål.

Ett par chanser ytterligare skapades åt båda håll, men några fler mål blev det inte utan Häcken och Örebro fick dela på poängen.