Ikonens son debuterade för Blåvitt: "Helt sinnessjukt"

ANNONS
|

Han har tagit sig igenom den blåvita akademien och mot Hammarby fick August Erlingmark sin allsvenska debut. Efter den första halvleken tvingades David Boo Wiklander kasta in handduken och Jörgen Lennartsson valde att byta in August Erlingmark.

– Det var helt sinnessjukt,säger han och fortsätter.

– Sen är det tråkigt att inte vinna på hemmaplan, det känns surt men det är kul att få göra debut.

När fick du reda på att du skulle in?

– Fem minuter efter att vi gick ut till pausen.

Känslan nu?

– Jag tycker att det gick okej, jag gjorde ingen jättematch men inga misstag heller. Det kändes okej. Det var sjukt stort alltså. Jag kunde inte riktigt ta in det. Men de andra hjälpte mig mycket. Med tanke på det så var det ganska enkelt.

ANNONS

Allsvensk debut ändå, något du längtat efter?

– Absolut. Det var helt sinnessjukt. Jag tänkte på det innan matchen och fick en känsla idag att om det skulle bli en skada så skulle jag få spela. Sen är det tråkigt med skador. Men jag fick chansen och då måste man göra det bästa av situationen.

Pappa Magnus, är en legendar i blåvita kretsar och blev känd för att spela på alla positioner på planen. Under sin hittills ganska korta karriär i A-laget har August redan hunnit med att spela högerytter, central mittfältare och nu mittback.

– Ja, jo, säger han och skrattar.

– Men jag tror att jag stannar i mitten på planen.

Var pappa på plats?

– Det var han. Vi har alltid suttit bredvid varandra och kollat men nu får han sitta själv, säger August med ett leende.

ANNONS