Ikonen om tränarposten i Blåvitt: "Man vet aldrig"

Pontus Farnerud och flera andra vill se Niclas Alexandersson i A-laget kring IFK Göteborg. Alexandersson själv är inte särskilt sugen. – Jag har väl inte öppnat den dörren, säger han.

ANNONS
|

Ofta när det spekuleras kring ny tränare i IFK Göteborg så lyfts Niclas Alexanderssons namn fram. Så även denna gång när Jörgen Lennartsson fick sparken. En av dem som vill se Alexandersson i en tränarroll på Kamratgården är tidigare Blåvitt-spelaren Pontus Farnerud.

–Honom borde man ha plockat in för länge sedan. Han har väldigt bra erfarenhet, har ett IFK-hjärta och har varit tränare de senaste åren och fostrat ungdomar på ett väldigt imponerande sätt, säger han i podcasten Tilläggstid.

Men Alexandersson själv, han är inte särskilt intresserad.

– Jag har väl inte öppnat den dörren riktigt. Det är klart jag sett att mitt namn har nämnts och det är smickrande. Jag har spelat på en ganska hög nivå men som tränare … det kanske hade fungerat i någon form av biträdande roll. Sen om man ska ge sig in i det så måste man vilja satsa på det, säger han och fortsätter.

ANNONS

– Jag trivs väldigt bra nu med att jobba med ungdomar och skolan. Jag trivs väldigt bra och har inte känt det där suget efter att bli tränare på den nivån.

Har du fått någon frågafrån Blåvitt?

– Nej, det har jag inte.

Torbjörn Nilsson är ny assisterande, Thomas Olsson hjälper till kring A-laget, bra eller dåligt?

– Det kan vara både och. Det kan vara farligt att ta in personer bara för att de har varit framgångsrika spelare. Det handlar mer om hur du är som ledare. Med Torbjörn tror jag att han inte kommer att ändra spelsättet eller liknande men han kan kanske påverka enskilda spelare. Sen är det ett enormt symbolvärde också.

Är du själv inte lite sugen?

– Jag trivs väldigt bra med det jag gör nu och att utveckla unga spelare. Det är roligt att se de framsteg som de unga spelarna gör och att vara med och påverka, inte bara det fotbollsmässiga men även prata med dem om sociala saker och så.

– Men det kan gå fort i fotbollen också. Det är absolut inget som jag har avskrivet och jag stänger inga dörrar men just nu har jag inte det där suget. Men man vet aldrig.

ANNONS

Många vill se dig som tränare i Blåvitt, vem vill du se?

– Jag hade velat se någon ny. Någon utifrån som kommer med något helt annat, visst DNA:t sitter i väggarna men jag skulle vilja se någon som kan utveckla det och spela en annan typ av spel. Drömnamnet är ju Graham Potter men det är ju inte realistisk men någon som honom.

ANNONS