Tobias Hysén längtar hem.
Tobias Hysén längtar hem.

IFK planerar för Hyséns hemkomst

ANNONS
|

Så sent som i mars skrev IFK Göteborg ett fyraårskontrakt med Malick Mané men redan nu lämnar senegalesen klubben. 25-åringen lånas ut i ett år till Central Coast Mariner i den australiska ligan, där klubben sedan har en låne- och köpoption på anfallaren.

Sedan tidigare i sommar har Darijan Bojanic lämnat IFK Göteborg och Manés uttåg öppnar nu för värvningar under sommarfönstret för sportchef Mats Gren.

– Vi vill gärna ha in en spelare till, sedan ska jag inte säga i dagsläget att det blir en anfallare. Det vet vi inte än, vi sitter och kollar på helheten, säger Mats Gren.

ANNONS

Enligt GP:s uppgifter kan IFK Göteborg avvakta med att ta in en anfallare nu, för att kunna plocka hem en hemlängtande Tobias Hysén i vinter. Mats Gren vill inte bekräfta något men säger:

– Utan att säga för mycket så tittar vi lite längre, kanske fram till januarifönstret, så vi inte plockar in något nu och stänger dörren för något för framtiden.

IFK Göteborg ligger långt fram i scoutingarbetet och vill enligt GP:s uppgifter nu i sommar värva en spelare som kan vara både anfallare och kantspelare, likt Lasse Vibe. Men att Mané nu lånas ut betyder inte att Blåvitt har en ersättare klar.

– Det här har gått jättefort, det hände på två dagar. Malick själv ville bli utlånad. Han har också själv sökt via massa agenter, vilket vi inte visste om från början. Sedan började vi få en massa samtal, så då fick jag sätta mig ner med Malick. Han har ju tidigare varit uttagen i Senegals landslag vid några tillfällen och han känner väl att den platsen kommer längre bort när han inte får så mycket speltid här, säger IFK:s sportchef.

Mats Gren menar att IFK inte har arbetat för en utlåning av Malick Mané, utan att det helt och hållet är på spelarens initiativ.

ANNONS

– Jag skulle aldrig ha kommit på idéen att söka efter något nu. Men man måste känna på spelaren, känner man att spelaren börjar gå ner sig och inte tror på det, då är det jättesvårt att ta en plats. Jag förstår ju självklart att spelare inte är nöjda när de inte får spela. Sedan ska man kanske inte ge upp så lätt, säger Mats Gren.

ANNONS