IFK hade bollen – inte chanserna

ANNONS
|

Högerbacken fick en oväntad gäst på sin kant. IFK Göteborg valde att starta med Tobias Hysén till vänster. Eller, så oväntat var det inte.

Det fanns med i beräkningarna.

- Vi hade ställt upp två scenarior. Ett med Hysén och Stiller på topp, och ett med Hysén på kanten. Med både Selakovic och Sana bort misstänkte vi att de skulle göra något annorlunda, förklarade Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson efter matchen.

En uppställning Elfsborg inte tycktes missnöjd med.

- Han är ju deras bäste spelare, så lite överraskande var det att han inte spelade på topp, sa Larsson som hade koll på landslagsspelaren.

ANNONS

Larsson var också inblandad i matchens enda mål.

Oscar Hiljemark slog i den 13:e minuten en av sina finfina crosspassningar till högerbacken som petade bollen förbi Logi Valgardsson.

- Sen sökte jag Lasse (Nilsson) och försökte lägga bollen mellan målvakt och backen, sa Larsson som naturligtvis tyckte straffen var glasklar.

- Han (Emil Salomonsson och hans arm) hindrar ju en målchans för oss.

Lasse Nilsson satte bollen till höger om Alvbåge och några fler mål blev det inte.

Blåvitt hade oftast bollen före paus, Elfsborg skapade målchanserna, och kontringarna.

Som när David Elm på egen planhalva vände bort Nordin Gerzic, slog en lång boll till Lasse Nilsson som hittade Anders Svensson. Skottet gick ribba, ner och ut.

Lagkapten Svensson var mindre nöjd med helheten.

- Spelmässigt var det dåligt i kväll, vi fick aldrig igång passningsspelet, men vi krigade. Samtidigt var det vi som hade de hetaste målchanserna.

Han kunde lägga till en stabil defensiv.

Med 22 omgångar kvar att spela av årets allsvenska har Borås-laget sju poäng mer än en annan guldkandidat, Malmö FF och tio fler än IFK Göteborg.

Blåvitts tränare Mikael Stahre skojade om att Jörgen Lennartsson skulle röka segercigarr i går kväll. Elfsborgs tränare log lite ansträngt.

ANNONS

Men var samtidigt väldigt belåten med tre poäng och en utmärkt start på allsvenskan.

ANNONS