IFK Göteborg tog tre blytunga poäng på Gamla Ullevi

IFK Göteborg tog tre blytunga poäng efter ett isländskt hattrick. Elias Ómarsson var stekhet och gjorde Blåvitts samtliga mål i 3-0-segern över Brommapojkarna.

|

Efter 2-3-förlusten mot Sirius var det ett pressat IFK Göteborg som tog emot nästjumbon Brommapojkarna på Gamla Ullevi. Blåvitt gjorde också det så viktiga första målet. Vajebah Sakor tog sig loss i gästernas straffområde och hittade, med ett lågt inlägg, in till Elias Ómarsson som vräkte sig fram och stötte in 1-0.

Målet var Ómarssons sjätte för säsongen – och det skulle komma mera från islänningen.

Målet kom i den 20:e minuten, men dessförinnan hade Brommapojkarna varit nära att ta ledningen. Två gånger om. Först brände Alexander Nilsson ett jätteläge efter att Eric Omondi serverat och efter det var Omondi nära själv. Omondi dribblade sig igenom ett stillastående IFK-försvar och sköt, men Erik Dahlin räddade enkelt.

Straffräddning av Dahlin

BP skapade vaskade fram ett par hörnor – som dock oftast avslutades med målchans för IFK Göteborg. I en kvick omställning, efter en BP-hörna, hittade Ómarsson fram till Giorgi Kharaishvili. Kharaishvili tvekade, men fick iväg ett avslut som räddades av Nikola Petric i BP-kassen.

Efter en händelsefattig inledning av den andra halvleken fick BP sin stora chans att kvittera. Kristopher Da Graca slarvade rejält och tappade bollen till Philip Hellqvist. Da Graca sprang in i Hellqvist med straff som resultat.

Jobbigt läge för IFK Göteborg, men Erik Dahlin klev fram och räddade Markus Gustafssons straff.

Efter straffen var det ett allt mer passivt IFK Göteborg som såg ut att slå vakt om poängen. BP tilläts allt mer av bollinnehavet och skapade ett par hyfsade chanser.

Stekhet Ómarsson - matchhjälte

Blåvitt skulle dock punktera matchen och man gjorde det i den 84:e minuten. På nytt var det ett lågt inlägg som gav resultat. Och på nytt var det Elias Ómarsson som var snabbast i straffområdet.

Sebastian Ohlsson inlägg var fint – Ómarssons avslut också fint.

Ómarsson var dock inte klar. Bara ett par minuter senare höll han sig framme och stötte in sitt tredje mål i matchen. Det betyder att Ómarsson, via sitt hattrick, bara är ett mål efter Paulinho i allsvenskans skytteliga.