IFK Göteborg tog efterlängtad seger

IFK Göteborg tog tre viktiga poäng efter att ha besegrat Örebro med 2-0 hemma på Gamla Ullevi. Giorgi Kharashvili och inhoppande Elias Már Ómarsson blev Blåvitts målskyttar. Tack vare segern bröt IFK Göteborg sin dystra svit på fem raka matcher utan seger.

|

När Nordin Gerzic visades ut i den 23:e minuten efter en kapning på Tobias Hysén och en skallning på Carl Starfelt förändrades matchbilden. Vad som hade varit en jämn fotbollsmatch mellan två lag som försökte, men inte riktigt lyckades skapa några vassa målchanser, förändrades till att bli mer eller mindre spel mot ett mål.

- Det är en riktigt ful tackling på Tobias så jag går väl dit och menar på att det inte är okej Jag försöker skydda mina spelare och då skallar han mig i pannan. Det är sånt som händer. Han blir utvisad och vi släppte det och körde vidare, sa Starfelt till Cmore efter den första halvleken.

Det dröjde bara sex minuter efter utvisningen till att IFK tog ledningen. Amin Affane skickade in ett inlägg i ÖSK:s straffområde och gästerna fick inte undan bollen som istället hamnade hos Giorgi Kharashvili. Kharashvili gjorde inget misstag när chansen dök upp utan placerade säkert in ett ledningsmål som var välbehövligt för ett IFK Göteborg som kom till spel med fem raka matcher utan seger.

Efter ledningsmålet fortsatte IFK att trycka på för ytterligare mål. Närmast att dubbla ledningen var Emil Salomonsson som nickade Billy Nordströms inlägg strax utanför, men även Tobias Hysén var på hugget och försökte överlista Oscar Jansson i ÖSK-kassen med ett lågt skott.

- Vi går ut och springer och kämpar och tror verkligen på det vi gör. Sen är det klart att det blir lättare när de får en man utvisad, sa Starfelt till Cmore.

I inledningen av den andra halvleken var Blåvitt ytterst nära att öka på sin ledning när Tobias Hysén fick bra träff på ett skott, men bollen smet strax utanför stolpen.

IFK fortsatta att styra spelet i den andra halvleken, även om ÖSK stack upp i ett par sporadiska attacker. Vajebah Sakor var nära att öka på IFK:s ledning när mittfältarens stenhårda skott smet strax utanför stolpen.

I matchens slutminuter kunde inhoppande Elias Omarsson fastställa slutresultatet till 2-0. Tack vare segern bryter IFK Göteborg den dystra sviten på fem matcher utan seger.