Blåvitt besegrade BP –mittfältaren ut på bår

Elias Omarsson blev tvåmålsskytt när IFK Göteborg besegrade Brommapojkarna med 3–0. De blåvita tvingades dock se mittfältaren Vajebah Sakor rullas ut på bår.

|

Efter cuputtåget mot Malmö FF (0–1) förra helgen placerade IFK Göteborg in en träningsmatch mot Brommapojkarna.

Den spelades på Bravida Arena under fredagskvällen.

Den utvecklades till en Elias Omarsson-fest.

Islänningen inledde med att göra 1–0 redan i den sjunde minuten.

Anfallaren rakade in den målvaktsretur som kom till efter att Tobias Hysén hade snott bollen och avslutat.

I den 33:e minuten var det dags igen.

Tobias Hysén med en hörna från vänster, August Erlingmark med en nickskarv och Elias Omarsson tillslut med ett avslut i nät.

Det var 2–0.

Sakor utbytt skadad

Till den andra halvleken gjorde IFK Göteborg fyra byten. Pontus Dahlberg, Sebastian Eriksson, Sebastian Ohlsson och Elias Omarsson klev av och ersattes av Tom Amos, Kristopher Da Graca, Mikael Ingebrigtsen och Giorgij Charaisjvili.

Den sistnämnde satte omgående avtryck genom att skicka iväg flera fina skott och framspelningar.

I den 54:e minuten byttes även Vajebah Sakor in. Han fick dock ingen rolig kväll. Mindre än 20 minuter efter inhoppet rullades han ut på bår, skadad i vänsterknäet av reaktionerna att döma.

Oklart hur illa dock.

I den 86:e minuten fastställde Giorgij Charaisjvili slutresultatet till 3–0 efter fint samarbete med Mikael Ingebrigtsen.