Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Bild: DANIEL STILLER

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  IFK Göteborg ser över möjligheten att starta damlag

  Ett seniorlag i IFK Göteborg på damsidan är ett steg närmare verklighet. Det här efter att årsmötet ställt sig bakom motionen om att utreda frågan. – Ett historiskt beslut, säger ordförande Mats Engström.

  En motion från supportrarna Sofia Bohlin och Sebastian Stenman om att utreda möjligheten för IFK Göteborg att starta ett damlag på seniorsidan hade inkommit innan årsmötet.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Den blåvita styrelsen hade redan inför mötet meddelat att de står bakom motionen – och på årsmötet gav också medlemmarna sitt stöd.

  LÄS MER: Blåvitts besked: Diskerud klar över premiären

  När frågan dök upp på dagordningen var det inga tvivel alls om huruvida motionen skulle godkännas eller ej. Med ett rungade ja visade medlemmarna som hade tagit sig till Burgårdens konferenslokaler sitt stöd.

  "Det ligger helt i tiden"

  – Det är ett historiskt beslut, säger den nyvalde ordföranden Mats Engström efter att motionen godkänts.

  Efteråt utvecklar han för GP:

  – Det är en väldigt välskriven och bra motion och det är en fråga som vi själva har tittat på tidigare, som vi förr eller senare har gjort oss redo att ta oss an. Det ligger helt i tiden. Vi är en förening för alla och då ska man försöka hitta förutsättningar för att alla ska kunna ta del av den.

  LÄS MER: Frank om avskedet: "En lättnad"

  Styrelsen kommer i och med beslutet tillsätta en arbetsgrupp med uppdrag om att ta fram en rekommendation för om kamratföreningen bör starta upp en seniorverksamhet på damsidan eller ej. En månad innan årsmötet 2019 förväntas arbetsgruppen presentera vad de har kommit fram till.

  Sedan tidigare har IFK Göteborg ett damjuniorlag och flera flicklag på ungdomssidan.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.