IFK Göteborg kan stoppa Calisir från landslagsspel

André Calisir är uttagen i Armeniens landslag men IFK Göteborg kan stoppa honom från spel, det skriver Aftonbladet.
– Jag ska sätta mig med André i morgon bitti (lördag), säger sportchef Mats Gren.

ANNONS
|

I slutet av maj och början av juni har det armeniska landslaget landslagssamling och två träningsmatcher inplanerade. André Calisir är uttagen till samlingen, men där ännu oklart om IFK Göteborg kommer ge honom tillåtelse att åka.

Anledningen är att samlingen, som startar den 23 maj, krockar med två av Blåvitts matcher. Dels mötet med Djurgården den 24 maj, dels mötet med GIF Sundsvall den 27 maj.

– När de har samling är det inte under officiella Fifa-dagar. Från den 28 maj måste vi släppa spelarna, säger Mats Gren till Aftonbladet.

När GP når sportchefen utvecklar han:

– Jag ska sätta mig med André i morgon bitti (lördag) och ta en diskussion. Innan dess vill jag inte uttala mig om hur sakerna ser ut.

ANNONS

En officiell förfrågan gällande Calisir nådde IFK Göteborg och Mats Gren under fredagen.

– Jag fick det till mig i dag, men vill prata med Calisir innan jag säger något mer. Det enda jag vet är att det kolliderar. Jag vill höra hur han ser på det, förklara vår synpunkt och sedan får vi ta en diskussion.

"Det är jätteroligt"

Grönt ljus eller inte - Gren är såklart glad över att Calisir har tagits ut till det armeniska landslaget.

– Det är jätteroligt! Och bra för oss att ha landslagsspelare här.

27-årige Calisir anlände till IFK Göteborg från Jönköpings Södra inför säsongen. Han blev omgående en stöttepelare i backlinjen.

– Jag känner André väldigt bra, jag vet vad han kan och vad han är bra på. Man vet ju aldrig hur saker blir, men känslan var att 3-4-3 skulle passa honom ännu bättre och än så länge kan man ju inte klaga på något, säger Gren.

ANNONS