IFK Göteborg förlänger med "Paka"

ANNONS
|

IFK Göteborgs 20-årige talang Patrik Karlsson Lagemyr har varit otursförföljd under de senaste åren. I mars i år var han tillbaka i spel i en U21-match efter att ha varit borta från spel i mer än 200 dagar på grund av en skada i foten, men han skadade sig med en gång igen.

Den här gången drabbades han av en fraktur i knäskålen. Skadorna till trots väljer nu IFK Göteborg att förlänga kontraktet med sin talang.

– Det här är en rolig nyhet!"Paka" är ju en väldigt talangfull spelare som ärunik i sin karaktär i form av att han har en teknik och speluppfattning som är helt otrolig, säger IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson.

ANNONS

"Ser honom som ett nyförvärv"

"Paka" väntas vara tillbaka i spel igen i slutet av juli eller början av augusti, något hans tränare ser fram emot.

– Jag ser honom lite som ett nyförvärv till sommaren med tanke på att han varit borta med skador så länge.

Är man orolig att skadorna ska hämma honom i utvecklingen?

– Det är klart att det alltid är bättre att vara frisk, men han är lätt tränad och kommerlätt tillbaka tillsin fysiska nivå. Den här värvningen är både bra för honom och för IFK Göteborg.

Avtalet löper alltså över 2020 och för anfallstalangen var det ingen tvekan.

– Det känns oerhört skönt, det här är hemma för mig så det är riktigt roligt, säger "Paka" under torsdagseftermiddagen.

Trots två längre skadeperioder ville klubben skriva ett långsiktigt avtal – något som stärker Karlsson Lagemyr.

– Jag är oerhört glad över att ha fått ett längre kontrakt, jag känner tryggheten. De ville skriva tre och ett halvt år och det visar att de tror på mig även om jag har varit skadad, och det är såklart roligt att få veta. Det är en tung period jag har haft med två skador som gjort att jag inte fått visa upp mig så mycket som jag hoppats.

ANNONS

Han säger att det känns bättre och bättre för varje dag med återhämtningen från knäskadan.

– Det har gått lite snabbare än vad som var förväntat från början. Men jag vill inte ta några risker och gå på för tidigt. Så det blir juli, augusti om inget konstigt händer, säger Karlsson Lagemyr.

ANNONS