IFK Göteborg föll tungt i Gothia Trophy-finalen

Det var jämt in i det sista när IFK Göteborg, i sin första P17E-final någonsin, föll mot regerande mästaren Right to Dream från Ghana.
– Vi är ett bra gäng, säger Blåvitt-talangen Benjamin Nygren.

ANNONS
|

Redan under fredagseftermiddagen stod det klart att det skulle bli en riktigt supermatch på Gamla Ullevi. Right to Dream mot IFK Göteborg i P17E-klassen. IFK Göteborg i sin första final U17E-final mot de senaste årens publikfavoriter.

På läktaren blev det fest och inte helt oväntat dagens mest publikrika match. Men på planen blev det tufft för IFK Göteborg. Efter en tät inledning gjorde Right to Dream 1-0.

Blåvitt gick ut starkt i andra halvlek och kvitteringslägena skulle komma. Ett skott i ribban och ett missat öppet mål, chanserna fanns. Men marginalerna var inte med de blåvita, istället kunde Right to Dream utöka sin ledning till 2-0 när IFK gick allt mer offensivt.

ANNONS

– Hade laget gjort det bättre så hade det gått bättre. Men sen tycker jag även att vi skapar tillräckligt med chanser för att lösa det, säger Nygren.

I andra halvlek fick det ghananskalaget en utvisning efter att Benjamin Nygren fått en rejäl smäll i huvudet.

– Det känns väl inte jättebra. Vi förlorar ju sen har jag jävligt ont i näsan. Han sparkade mig rakt i huvudet. Det var liksom rakt i ansiktet så det gjorde jävligt ont, det gör ont fortfarande, säger han efter matchen.

"En bra grupp som vill mycket"

Trots förlusten fanns det en viss stolthet hos IFK Göteborg. Det är inte första gången Benjamin Nygren spelar Gothia cup.

– Det är skitkul att spela Gothia cup. Jag har gjort det många gånger förut och då har vi kommit trea två gånger så det var kul att vi kom förbi semifinalen nu. Sen är det tråkigt att vi inte löser det. Men vi har ändå tillräckligt med chanser för att vi ska få ett bättre öde, berättar han.

Första A-finalen i P17-turneringen. Det visar att någonting är på gång?

– Vi har en bra kull, vi har ju fyra stycken i landslaget, det har blåvitt heller aldrig haft. Jag tycker det är så här det ska vara, blåvitt måste satsa på akademin för vi har bra spelare. Jag tror att det är den som kommer ta tillbaka blåvitt till toppen, säger Nygren.

ANNONS

Även lagets tränare Hjalmar Jonsson var nöjd med laget och turneringen.

– Det är en bra grupp som vill mycket. Många talangfulla spelare som bland annat har varit med i 01-landslaget. Vi har en bra grupp helt enkelt, säger han efter matchen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS