IFK Göteborg föll mot Malmö FF

IFK Göteborg är utslaget ur Svenska cupen. Malmö FF vann efter att Lasse Nielsens nickmål i den 18:e minuten blev matchens enda.
– Jag tycker att vi följer matchplanen bra i större delar av matchen. Återigen i cupen visar vi att vi är defensivt solida. Malmö är väl det laget som skapat flest chanser på oss, säger Poya Asbaghi.

ANNONS
|

Inledningsvis stod IFK Göteborg upp bra mot Malmö, men det var MFF som skapade matchens första målchans. Markus Rosenberg höll sig framme, men nickavslutet gick utanför Pontus Dahlbergs vänstra stolpe.

Malmö skulle dock koppla ett grepp om matchen och efter 18 minuter kom ledningsmålet. Lasse Nielsen fick bra träff med pannan på Arnor Traustasons hörna och kunde se bollen studsa förbi Pontus Dahlberg.

Malmö var fortsatt det spelförande laget, men Blåvitt skapade ett par halvchanser. Efter dryga halvtimmen hade Amin Affane två skott inom loppet av en minut. Det första räddade Johan Dahlin och det andra gick en bit utanför.

ANNONS

KRÖNIKA: "Utan anfallsspel – och med en bedräglig banderoll"

1-0stod sig till paus, men strax innan pausvilan hade MFF bud på 2-0. Först letade Sören Rieks efter det bortre krysset, men Dahlberg räddade fint och på den efterföljande hörnan var Lasse Nielsen nära att nicka in sitt andra mål i matchen, men nicken fastnade på Alexander Jeremejeff.

– Inför andra halvlek pratade vi om att ha tålamod och våga spela borta Malmös press och inte få panik och skicka den långa bollen. Vi ville hitta ytorna bakom Malmös mittfält och vi börjar halvleken på det sättet. Då känns det väldigt optimistiskt.

Hysén brände friläge

IFK öppnade den andra halvleken pigg, men tio minuter in på den andra halvleken var det ytterst nära att Malmö dubblade sin ledning. Andreas Vindheim tog sig runt på högerkanten och slog ett fint inlägg som Markus Rosenberg, fri i straffområdet, nickade mot mål. Pontus Dahlberg svarade dock för en jätteräddning.

På den efterföljande returen var Rosenberg nära, men Dahlberg räddade på nytt, innan Blåvittförsvaret kunde rensa undan bollen.

BETYG: "Han kan bli en hit i årets allsvenska"

Kvarten senare slog Vindheim på nytt ett fint inlägg till Rosenberg återigen fick nicka, men avslutet gick en bra bit över. I anfallet efter hittade Victor Wernersson in med en fin passning till August Erlingmark som testade med ett bra skott. Avslutet gick dock över.

ANNONS

Efter 78 minuter fick inbytte Tobias Hysén ett jätteläge att kvittera efter att Sebastian Erikssons fina djupledspassning, men Dahlin räddade Hyséns friläge till en resultatlös hörna.

LÄS OCKSÅ: "Det måste vara mål"

– Den bästa målchansen skapas efter den långa bollen, där Tobbe är nära att göra 1-1, säger Poya Asbaghi.

"Inte här bara för att utvecklas"

Poya Asbaghi gjorde ett par byten, där nyförvärvet Giorgi Kharaishvili fick debutera, men någon kvittering blev det aldrig för Blåvitt som därmed är utslaget ur Svenska cupen.

LÄS OCKSÅ: Blåvitts målvaktstalang positiv trots cupnederlaget

– Sett överlag tycker jag att vi gör en helt okej match. Vi står upp bra defensivt. Jag tycker att Malmö vinner den här matchen för att de är lite tyngre än oss i offensiv box. När de väl kommer dit är de lite tyngre än oss och det är lite mer trovärdigt.

Blåvitt hade svårt att skapa lägen, men försvarsspelet fungerade bra.

– Jag tycker att vi följer matchplanen bra i större delar av matchen. Återigen i cupen visar vi att vi är defensivt solida. Malmö är väl det laget som skapat flest chanser på oss.

ANNONS