Giorgij Charaisjvili
Giorgij Charaisjvili Bild: KENTA JÖNSSON

IFK Göteborg köper loss Giorgij Charaisjvili

Giorgij Charaisjvili, 22, blir kvar i IFK Göteborg. Under torsdagen meddelade klubben att de har köpt loss mittfältaren – och skrivit ett kontrakt över tre och ett halvt år.

ANNONS
|

Inför säsongen 2018 lånade IFK Göteborg in Giorgij Charaisjvili från Saburtalo Tbilisi i Georgien.

Ett succédrag skulle det visa sig. På 31 matcher noterades mittfältaren för 13 mål, varav nio i allsvenskan.

LÄS MER:Charaisjvili: "Gräset var inte grönt – det var rött av blod"

Redan i slutet av augusti kunde GP berätta att IFK Göteborg skulle utnyttja den framförhandlade köpoptionen och plocka in Charaisjvili på permanent basis.

Under torsdagen bekräftade klubben just det.

Charaisjvili, som för närvarande befinner sig på semester hemma i Georgien, har tecknat ett avtal över tre och ett halvt år.

– Det känns naturligtvis väldigt bra att vi är i mål med det här. Giorgij har varit precis så bra som vi trodde då vi tog hit honom. Dessutom är han bara 22 år och det finns fortfarande en stor utvecklingspotential, säger IFK Göteborgs tillförordnade sportchef Jonas Olsson till klubbens hemsida.

ANNONS

LÄS MER:Så hamnade succéspelaren i Blåvitt – scouten berättar

Charaisjvili har flera gånger uttryckt sin önskan om att stanna i IFK Göteborg. I en intervju med GP i slutet av oktober konstaterade han:

– Jag vill ju vara här, det är det jag vill.

IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi är såklart nöjd över att få fortsätta jobba med Charaisjvili.

– Giorgij har tagit stora kliv i sitt spel i år och vi trivs otroligt bra med honom. Han var en av våra viktigaste spelare i år och mycket talar för att det kommer fortsätta vara så ett tag. Att även följa unga georgiens Giorgijs resa i Sverige med alla barriärer som han sakta men säkert har rivit ner har såklart varit extra kul, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS