Manel Royo
Manel Royo Bild: Häcken

Häcken nobbar provtränande vänsterbacken

Häcken chansade med Manel Royo, 24. Det föll inte ut som de hade hoppats.

ANNONS
|

I slutet av oktober anslöt spanjoren Manel Royo till Häcken för en veckas provträning.

– Vi har jobbat med Spanien en del nu och så hade vi lite flyt med Will (Godswill Ekpolo), så vi tittade vidare där nu när vi letar efter en vänsterfotad vänsterback, sa Sonny Karlsson då.

LÄS MER:Från Espanyol till Häcken – för att stanna?

Royo tränade och spelade mot Malmö FF i U21-serien.

Han trivdes – och ville gärna stanna längre.

– Yeah! Klubben har allt jag behöver. Bra faciliteter och de tillhör högstaligan. Och det är som en familj här. Det känns bra, jag är glad, konstaterade han.

Jagar vidare efter ny vänsterback

Royo lämnade dock Häcken efter provspelet. Och nu meddelar Sonny Karlsson att klubben har bestämt sig för att inte värva 24-åringen.

ANNONS

– Han kommer vi inte att ta. Han var lite för svag i den matchen för att vi ska vara sugna på att plocka hit honom igen.

Vad saknade han?

– Det kan ha handlat om att han inte varit i gång och spelat match på länge, men han gjorde ingen bra match mot Malmö, varken offensivt eller defensivt. Då vore det konstigt att ta hit honom igen.

LÄS MER:Erbjuds inget nytt kontrakt med Häcken

I och med det beskedet går Häckens jakt på en ny vänsterfotad vänsterback vidare.

– Vi får se om vi kan få hit någon annan att provträna, men det är inget bestämt än, säger Sonny Karlsson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS